Cei mai masochişti dintre pământeni?

Dacă ar veni un extraterestru în România ar concluziona instant că cetăţenii acestei ţări sunt cei mai masochişti dintre pământeni. Astfel, străinul dintr-o altă galaxie şi-ar putea explica paradoxul pe care această ţară îl trăieşte periodic, după ce românii împing la guvernare partide de dreapta, sau, mă rog, asumate astfel. Nicio entitate pământească nu ar înţelege cum e posibil ca un partid ca PNL, care evident că nu e capabil să guverneze, poate creşte în sondaje până spre 50%.

Niciun alt partid de pe glob nu şi-ar permite să ia măsuri atât de haotice şi impopulare fără ca cetăţenii să aibă vreo minimă reacţie. PNL, la fel ca fostul PDL, poate tăia salarii, pensii, poate bloca orice majorare de alocaţii, dovedind o lipsă crasă de viziune economică. În timp ce poporul tace. Ameţit de propagandă şi diversiuni.

Dacă lăsăm scenariile SF deoparte, putem redeveni serioşi încercând să înţelegem ce se pregăteşte de fapt pentru viitoarele alegeri. Probabil un soft mult mai performant, care poate da undeva peste 50% din voturi direct PNL.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.