Predispuși la decădere

România normală – o iluzie

Fenomenul promovărilor politice fără fundament par să acapareze desfăşurătorul guvernamental al ţării.

Impostura şi slugărnicia devin citerii de selecţie ale noilor candidaţi pentru funcţii cu greutate din organele de administrare locală, din legislativ dar şi din executiv.

Dorinţa sinceră de schimbare a cetăţenilor a fost ca de fiecare dată deturnată spre o fundatură din care şansele de remediere par a fi minime. Votul a fost din nou folosit, nu câştigat!

Conceptul de “Românie Normală”, aşa cum a fost vândut, a fost creat ca un produs fabricat, targetat pentru a-şi găsi locul în mintea fiecărui cetăţean responsabil al acestui stat, dar a fost alimentat verbal doar până în momentul votului.

Ca o regulă nescrisă, în ţările lumii civilizate s-a încercat mereu o împărţire echitabilă a puterii din stat din dorinţa de a fi eleminată posibilitatea monopolurilor politico-financiare şi implicit a abuzurilor. Astăzi, România îşi concentrează toate resursele, deciziile, şi chiar speranţele oamenilor în mâinile unor impostori ce pledează pentru un concept de normalitate doar propagandistic, pe care însă îl distrug zi de zi prin deciziile, hotărârile pe care le iau. Toate în detrimentul poporului pe care îl reprezintă şi în totaliate în folosul coloşilor economici de la nivel european si mondial. Trădarea românilor se face în folosul unor conglomerate financiare, nu în favoarea altor state, ca pe vremuri.

Fundătura devinde cu atât mai adâncă cu cât aşteptările din partea generaţiei tinere se diminuează sistematic. O generaţie lipsită de empatie, moralitate, cultură, dar mai ales disciplină nu poate debloca impasul. Discrepanţele se adâncesc si ele tot mai mult. Legătura politician-cetăţean este caracterizată de o ruptură ce pare a fi iremediabilă în cazul tinerilor implicaţi politic. Cei mai mulţi au o abordare speculativă, de moment pentru a ştii unde să se îndrepte ulterior şi să dobândească poziţiile mult dorite. Alegerea partidului pe criterii doctrinare, ideologice, de guvernare a ţarii a fost uitată cu mult în urmă. Tinerii de azi din partidele politice se comportă ca nişte zilieri politici. Fără orizont.

Probabil exemplele zilnice de reuşită ale unor incompetenţi, parveniţi social, oameni lipsisţi de scoală şi moralitate sunt motive persistente de degradare continuă a viziunii asupra şanselor de reuşită prin muncă si corectitudine.

Schimbările reale provin dintr-o dorinţă colectivă, puternică, onestă şi de perspectivă! Mai e posibilă o asemenea schimbare?

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.