Sunt cei care au susținut USR-Plus la alegerile din 2020!

Urcați pe un val mediatic uriaș, susținut cu sume astronomice, useriștii au reușit să păcălească un electorat educat, cel puțin teoretic. Foarte mulți studenți și absolvenți de studii superioare au pus ștampila pe USR-Plus, impresionați de radicalismul afișat de acest conglomerat incert, de discursurile dure și bine țintite și de programul politic afișat.

Campania „fără penali în funcții publice”, s-a fâsâit însă chiar la Timișoara, aici unde USR-Plus a câștigat detașat și localele și parlamentare. Zilele acestea, în urma unor dezvăluiri publicate de cotidianul Renașterea Bănățeană, opinia publică a aflat că primarului municipiului, Dominic Samuel Fritz, a susținut pentru șefia societății locale de termoficare – Colterm – un penal cu acte în regulă.

E vorba de plusistul (sic!) Bogdan Nanu, care în trecut a fost condamnat pentru inginerii financiare. Cu toate acestea, Fritz l-a prezentat drept un ultraspecialist, singurul om capabil să scoată din rahat (pardon) Colterm, un fel de vacă de muls de ani de zile pentru băieții deștepti din administrație și politică.

Deja sunt ridicole prezentările făcute de Fritz colaboratorilor săi, pentru că au un iz mesianic, iar în realitate e vorba de baloane de săpun și de multă gargară, tipică „societății civile”, atât de implicată însă în politică.
Vineri, după ce presa locală a vuit, iar subiectul a devenit viral, Fritz a anunțat că Nanu și-a prezentat demisia, deși subiectul a stat pe ordinea de zi 48 de ore. Timp în care primarul Timișoarei nu a dat vreun semn că i-ar cere demisia lui Nanu.

Din păcate pentru Fritz, poziționarea sa a venit extrem de târziu, în condițiile în care șeful său pe linie de partid, Cristian Moș, vicele de la Consiliul Județean Timiș, s-a exprimat public pe subiect, iar un parlamentar PNL l-a atacat frontal pe primar pentru că e permis ca un personaj cu un trecut penal să ajungă într-o funcție atât de importantă.

Sigur că PNL e ultimul care poate comenta de USR-Plus în condițiile în care promovările făcute de partidului domnului Iohannis nu sunt cu nimic mai bune decât cele ale useriștilor.

Dar…ca la noi: râde ciob de oală spartă!

RăspundeRedirecționează