Patronii și angajații din HORECA au ajuns la capătul răbdărilor. Astăzi, zeci de persoane s-au adunat în Piața Unirii din Timișoara sau au ieșit în fața unităților în care sunt angajate pentru a protesta față de măsurile impuse de Guvern în timpul pandemiei de coronavirus.

Manifestanții adunați în centrul orașului nu au scandat nimic, în schimb au ținut în mâini afișe cu mesaje precum „Un an de restricții, zero despăgubiri”, Lăsați-ne să muncim”, HORECA, capăt de drum”, HORECA fără întoarcere”, Nu Covid-ul ne omoară, ci ignoranța voastră”.

Au trecut 11 luni grele în care restaurantele au fost închise. Restaurantele sunt factor de risc, dar nu sunt cuprinse în campania de vaccinare. Din păcate, suntem la capătul răbdării, fără resurse, abandonați!„, a scris, pe Facebook, Irinel Orzac, patronul unui restaurant din Timișoara.

Protestul din Timișoara a fost organizat de către Patronatul Horetim, însă astfel de acțiuni au avut loc în mai multe orașe din țară.

Acest sector de activitate este cel mai afectat de pandemie, fiind restricționat din 14.03.2020 și până în prezent. Suntem blocați și aduși în pragul falimentului, ca urmare a deciziilor autorităților , neconfirmate de nicio statistică științifică. Promisiunile guvernului ne-au dat încredere, dar deciziile au contrazis și ne-au lăsat fără nicio speranță”, a transmis Asociația Patronală Horetim.

Foto: Facebook Laura Negru