Ionuț Nasleu nu va mai conduce pentru mult timp Piețe SA, societate care se află în subordinea Primăriei Timișoara.

Dominic Fritz a anunțat, astăzi, în cadrul unei conferințe de presă, că speră ca Nasleu să fie schimbat din funcție în zilele care urmează. Noul primar al Timișoarei susține că apropiatul lui Nicolae Robu a adus Piețe SA în pragul unui „dezastru financiar”.

Eu cred în continuare că domnul Nasleu nu trebuie să fie, nu are ce căuta la direcțiunea Piețe SA. Vorbim despre lucruri destul de serioase, dincolo de focul care a fost săptămâna trecută (n.r. în Piața 700). Au dispărut echipamente de peste 200.000 lei, domnul Nasleu a preluat această companie pe profit și în nici doi ani a adus-o în pragul unui dezastru financiar. Asta nu a început cu pandemia, ci cu mult timp înainte, în anul 2019. Deci, pe scurt, este un dezastru la Piețe„, a afirmat Dominic Fritz.

De asemenea, noul primar al Timișoarei a mai precizat că are încredere că, zilele următoare, Consiliul de Administrație al Piețe SA îl va demite pe Ionuț Nasleu din fruntea societății, despre care spune că nu are valori europene.

Eu sunt foarte conștient că și primăria și prietenul personal al domnului Nasleu, domnul Robu, nu a făcut nimic în ultimii ani, nu a făcut investiții în piețe. Nu a existat un fel de strategie pentru piețele Timișoarei, despre ce ar însemna în ziua de azi o piață într-un oraș modern ca Timișoara. Dar acum nimeni nu este surprins că aceste strategii nu pot să vină de la un personaj ca domnul Nasleu, care este foarte departe de valorile europene ale unui oraș ca Timișoara. În concluzie, eu și colegii mei din USR-PLUS din consiliul local credem că domnul Nasleu nu are ce căuta acolo. Eu am mare încredere și mă aștept ca consiliul de administrație să-l demită în următoarele zile și marțea viitoare vom analiza mai pe larg în AGA (n.r. Adunarea Generală a Acționarilor) situația la Piețe„, a detaliat Dominic Fritz.