Dominic Fritz, noul primar al Timișoarei, a anunțat că nu renunță la ideea de a-i supraimpozita pe proprietarii de clădiri istorice care au fost lăsate în paragină. În acest moment, această procedură este suspendată, după ce Primăria Timișoara a pierdut toate procesele pe care proprietarii le-au intentat.

Supraimpozitarea bineînțeles că se va întoarce în Timișoara. Tot ce am făcut noi, știu că și aici au existat dezinformări, este că am suspendat procedura actuală pentru că am pierdut toate procesele cu această procedură și era clar că pierdem mai mulți bani decât câștigăm cu această supraimpozitare, așa cum era până anul trecut. Există un mic grup de lucru care acum lucrează la o nouă procedură pentru supraimpozitare, sper să pot prezenta în curând ceva“, a declarat Dominic Fritz.

Primarul Timișoarei a mai precizat că, în acest moment, reprezentanți ai municipalității discută cu mai multe bănci despre posibilități de finanțare, astfel încât clădirile istorice să poată fi reabilitate. De asemenea, Dominic Fritz a solicitat sprijin și de la București în această problemă.

O să revenim cu o informare despre acest fond de un milion de lei de la Institutul Național pentru Patrimoniu, pentru Timișoara, unde se finanțează zece proiecte. Am discutat cu directorul institutului, a fost la mine în vizită, din păcate, nu sunt destule aplicații. Am discutat variante să lucrăm împreună cu INP pentru a crește aceste fond. Am discutat și cu ministerul Culturii pentru a crește fondurile pentru clădirile istorice din Timișoara. Aici încă lucrăm la detalii despre cum ar putea să arate un pachet de diferite linii de finanțare, locale și naționale, poate și o parte din fonduri private, pentru că într-adevăr trebuie să facem progrese mai rapide în ceea ce privește patrimoniul arhitectural în Timișoara“, a declarat Dominic Fritz.