Fostul premier Sorin Grindeanu, a fost ales, miercuri, în funcția de președinte al Delegaţiei Permanente a Parlamentului României la Adunarea Parlamentară a NATO. Primvicepreședinte al Partidului Social Democrat, Grindeanu nu a aplicat până acum pentru șefia vreunei comisii parlamentare, deși mulți îl vedeau potrivit pentru cea care reglementează domeniul comunicațiilor.

Până anul trecut, fostul lider al PSD Timiș a fost președinte al Autorității Naționale de Administrare și Reglementare în Comunicații (ANCOM), poziție pe care a ocupat-o vreme de trei ani de zile. Deși mai avea la dispoziție doi ani din mandat, Sorin Grindeanu a ales să revină în politică, fiind ales deputat de Timiș. În locul lui Grindeanu, în fruntea ANCOM a fost numit de către Parlament avocatul Vlad Stoica, fostul șef al Cancelariei Primului-Ministru în mandatul lui Victor Ponta.

A existat și o mică bătălie pentru poziția lăsată vacantă de Grindeanu. Manuela Catrina, fost secretar de stat în Ministerul Comunicațiilor, și-a depus candidatura pentru poziția de președinte al ANCOM, bazându-se probabil și pe buna colaborare pe care a avut-o cu Autoritatea în trecut. Dar, Stoica a fost ales în urma unor negocieri mai largi purtate între PSD și PNL.

Preluări foto: link & link