Dominic Fritz, noul primar al Timișoarei, a ținut să critice din nou modul în care gândesc factorii de decizie din București în ceea ce privește restricțiile din cauza pandemiei de coronavirus. Asta în condițiile în care județul Timiș este singurul din țară aflat în scenariul roșu, având cea mai mare rată de infectare.

Astfel, aseară, într-un mesaj postat pe Facebook, edilul-șef avertizează asupra faptului că județul Timiș se află în această situație pentru că aici se fac cele mai multe teste din întreaga țară.

Ieri (n.r. miercuri), în județul Timiș s-au efectuat 10% din toate testele țării. Am testat peste 2700 persoane – în județul Caraș-Severin au fost doar 40. Ghiciți care dintre cele două județe este în scenariul roșu. Cât timp măsurile de restricții se iau în funcție de rata de infectare, această rată trebuie să fie un instrument credibil și comparabil. Altfel cum să convingem oamenii că restricțiile sunt un efort ce merită? Timișul e pedepsit pentru că nu se minte singur”, a scris Dominic Fritz, pe rețeaua de socializare.

De asemenea, primarul Timișoarei a mai adăugat că testarea masivă este singura care permite ca lucrurile să fie ținute sub control, “iar strategia unor județe de a suprima situația adevărată a infectărilor este una care ne va costa pe toți“.

În final, Dominic Fritz s-a arătat încântat de faptul că Ministerul Sănătății lucrează la un sistem care va transparentiza numărul de teste făcute în fiecare județ.