Poziție importantă obținută de noul președinte al Consiliului Județean Timiș. Alin Nica a fost nominalizat în Comitetul European al Regiunilor ca reprezentant al României din partea județelor.

Este o onoare și o bucurie să continui munca de 15 ani în cadrul acestei reputate instituții europene, voi promova, ca și până acum, interesele tuturor cetățenilor români”, a precizat Alin Nica.

Această nominalizare a fost făcută ieri, în cadrul lucrărilor Uniunii Naționale a Consiliilor Județene din România, unde Alin Nica a ridicat probleme administrative care țin de buget și de modificarea Codului administrativ.

„Una dintre cele mai importante sesizări pe care le-am făcut în cadrul lucrărilor a fost către ministrul Dezvoltării referitor la plafonarea echilibrării bugetelor locale la suma de 13,5 milioane de lei, ceea ce înseamnă de trei ori mai puțini bani pentru comunele și orașele noastre. Am încredere că argumentele aduse de mine vor fi luate în considerare și vor duce la o modificare echitabilă a reglementărilor. Lucrările Uniunii Naționale a Consiliilor Județene din România continuă și astăzi, iar un lucru e sigur în ceea ce mă privește: de fiecare dată când voi observa o disfuncționalitate sau un lucru care poate fi îmbunătățit, nu voi ezita să susțin acel punct de vedere„, a afirmat șeful CJ Timiș.