Actuala guvernare locală PNL-USR-Plus a debutat cu scandal după scandal. La început a fost nu „cuvântul”, ci amânarea cuvântului dat.  Șefii partidelor câștigătoare au tot jucat la ruletă funcțiile de vicepreședinți ai CJT și viceprimari până când opinia publică a obosit.

În paralel, în PNL a urmat un conflict intern puternic, pentru că noul lider al filialei Timiș, Alin Nica, a fost nevoit să scape de cei care l-au trădat cu zgomot în precampanie și campanie. Echipa din jurul lui Nicolae Robu, coordonată de Alin Popoviciu, apropiat în trecut de Elena Udrea și subiect al multor controverse publice, a fost eliminată din CJT și PNL de către Nica, demers care a pus punct unor sabotaje interne.


La Primăria Timișoarei circul se menține, primarul Dominic Samuel Fritz nereușind să-și intre în rolul de primar. Din contră, Fritz anunță peste tot că i-a delegat dreptul de semnătură noului city manager, un personaj venit de la București din sistemul bancar. Nimeni nu știe prea multe despre cel care de facto va conduce municipalitatea Timișoarei.

Acum, primarul ales a intrat într-un conflict de uzură cu Ionuț Nasleu, încă director al Piețe S.A., care face obiectul unor ample anchete de presă, publicate de Pressalert.ro.

Înainte de acest nou scandal a fost o micro saga legată de societatea Colterm, unde Fritz a venit cu un director propulsat de Plus, competent în domeniul economic, dar cu un trecut dubios. Bogdan Nanu a fost condamnat în urmă cu vreo 16 ani pentru inginerii financiare. Chiar dacă omul și-a ispășit pedeapsa și, conform tuturor apropiaților, este un tip bine pregătit a plătit prețul publicității negative și a demisionat.

La Consiliul Județean Timiș a fost multă agitație imediat după ce Nica și-a intrat în atribuții, existând suspiciuni legate de unii sifonari din interior, promovați de fostul președinte al instituției, pesedistul Călin Dobra. A fost „construită” o pagină de Facebook pe care Alin Nica era tocat la greu, cu texte aflate la limita suportabilității. Între timp, pagina a fost suprimată, cel mai probabil de platforma de socializare, deoarece limbajul folosit era greu de acceptat.


În toată această poveste politico-administrativă lipsește cu desăvârșire opoziția. PSD practic nu există în Timiș. Deși sunt subiecte grele, cu impact pentru publicul PSD, nimeni nu reacționează. Câte un comunicat de presă lansat în gol și cam atât…