Consiliul Local Timișoara este reprezentat în Consiliul de Administrație al Retim de trei noi membri, care au fost votați, în această seară, în ședința ordinară.

Este vorba de Matei Creiveanu, noul city manager al Timișoarei, Nicoleta Păun, din partea PNL, și Mircea Vancia, din partea USR-PLUS.

Potrivit proiectului de hotărâre adoptat în ședința de astăzi a Consiliului Local Timișoara, aceștia au fost desemnați după ce mandatele celor trei membri vechi au încetat în data de 16 februarie. Astfel, noii membri îi înlocuiesc pe Dorel Borza, Sanda Greblă și Ionuț Nasleu.

Consiliul de Administrație al societății RETIM Ecologic Service S.A. este format din 7 membri numiți pentru o perioadă de 4 ani, iar 3 dintre aceștia sunt propuși de către Municipiul Timișoara, care deține o cotă de participare de 50% din acțiuni”, scrie în documentația care însoțește proiectul de hotărâre.

Fiecare dintre cei care vor reprezenta Consiliul Local Timișoara în Consiliul de Administrație al Retim vor primi o indemnizație de 3.500 lei pe lună. Un calcul simplu arată că, în patru ani de mandat, fiecare membru va încasa aproximativ 35.000 de euro.

Radu Țoancă, consilier local PSD, a propus ca cei trei să primească o indemnizație de doar 250 lei/lună, însă amendamentul acestuia nu a trecut.