Semnal de alarmă tras de medicul Virgil Musta, șeful Secției de Boli Infecțioase din cadrul Spitalului „Victor Babeș” din Timișoara, în care sunt tratați bolnavii de Covid-19.

Astăzi, în cadrul unei conferințe de presă, medicul timișorean a atras atenția asupra faptului că județul Timiș se află în continuare în scenariul roșu pentru că sunt foarte multe cazuri de infectări cu noul coronavirus. Iar de vină pentru că ne aflăm în această situație ar fi locuitorii județului, care nu respectă regulile.

Județul Timiș este încă în scenariul roșu pentru că avem foarte multe cazuri. Sunt diferite așa-zise scuze că noi testăm mult mai mult decât celelalte județe. Este adevărat, noi testăm mult, noi avem dovada că există aceste cazuri, spre deosebire de alte județe care nu au această dovadă. Dar avem multe cazuri pentru că nu se respectă regulile, iar consecința este faptul că la ora actuală spitalul este plin. Nu mai avem locuri, spitalele suport au și ele probleme, iar presiunea asupra sistemului de sănătate a revenit din nou foarte mare, asemănătoare cu cea care era în noiembrie și decembrie„, a declarat medicul Virgil Musta.

De asemenea, medicul Cristian Oancea, directorul Spitalului de Boli Infecțioase „Victor Babeș” din Timișoara, a afirmat că unitatea medicală este plină de cazuri cu forme severe și foarte severe.

În acest moment, spitalul nostru este plin de forme severe și foarte severe de boală și am rugat colegii de la celelalte spitale să ne susține două, trei, poate chiar patru săptămâni pe care noi le vom considera critice„, a detaliat Cristian Oancea.

Potrivit directorului unității medicale, astăzi se împlinește un an de când la Spitalul „Victor Babeș” din Timișoara au început să fie tratați primii pacienți cu Covid-19. În toată această perioadă, au fost internate 3.600 de persoane cu această boală. Din păcate, 500 de persoane au pierdut lupta cu noul coronavirus.