Locuitorii din Timiș vor aștepta mai puțin pentru a se vaccina împotriva noului coronavirus, dacă vor ajunge în județul nostru și dozele necesare. Direcția de Sănătate Publică Timiș informează că, de la 1 martie, vor fi deschise încă șapte noi linii de vaccinare.

Aceste fluxuri de vaccinare împotriva Covid-19, cu vaccinul Pfizer, au fost alocate județului Timiș după cum urmează: două la Spitalul CFR, și câte unul la centrele de vaccinare de la Iulius Mall, Dumbrăvița, Ghiroda, sala de sport „Lavinia Miloșovici” din Lugoj și spitalul din Sânnicolau Mare.

Fluxurile vor deveni operaționale începând cu data de 01 martie. Administrarea acestui vaccin se adresează cu predilecție persoanelor de peste 65 de ani, precum și celor peste 55 de ani, cu boli cronice. Reamintim importanța vaccinării, cu atât mai mult cu cât evoluția infectărilor cu virusul SARS-CoV 2 din ultima perioadă, plasează județul Timiș în zona roșie. Direcția de Sănătate Publică a Județului Timiș adresează un apel tuturor cetățenilor să respecte măsurile de prevenție și să se vaccineze. Imunizarea populației conferă siguranță și protecție, reprezentând o responsabilitate majoră față de familie și concetățeni. Această acțiune constituie un pas major în prevenirea răspândirii infecției COVID-19 și reintrarea în normalitate„, a transmis DSP Timiș.

După data de 1 martie, în județul Timiș vor fi funcționale 42 de fluxuri de vaccinare împotriva noului coronavirus.