Universitatea Politehnica din Timișoara vine și în acest an în sprijinul elevilor care se pregătesc pentru examenul de Bacalaureat. Reprezentanții instituției informează că vor organiza o nouă serie de cursuri gratuite de pregătire la matematică pentru BAC și admitere.

Chiar dacă sunt adresate în special potențialilor săi studenți, indiferent de facultatea pentru care optează și independent de forma admiterii (concurs cu probe de verificare sau concurs de dosare), participanților la cursuri nu li se solicită nici un fel de angajament faţă de UPT“, a transmis Universitatea Politehnica din Timișoara.

Cursurile sunt organizate prin Departamentul de Matematică al instituției. Spre deosebire de alți ani, acum meditațiile gratuite se vor desfășura în mediul online, pentru a diminua riscul de răspândire a virusului Covid-19.

Astfel, lecțiile de matematică se vor organiza în perioada 27 februarie – 5 iunie, în fiecare sâmbătă, începând cu ora 10.00, online pe Zoom și live pe pagina oficială de Facebook a Universității Politehnica Timișoara.
Pentru înscriere, elevii sunt invitați să folosească formularul disponibil pe site-ul instituției: https://upt-ro.zoom.us/webinar/register/WN_pVMs1O9PSKyyhZjA-5_dtw. După completarea formularului, aceștia vor primi link-ul de conectare la platforma Zoom.

Temele dezbătute urmează conţinutul Culegerii de probleme de matematică pentru examenul de admitere din anul 2021 la Universitatea Politehnica Timişoara, publicată la Editura Politehnica, care va fi pus gratuit la dispoziția celor interesați, în format electronic. Conținutul probei scrise a concursului de verificare a cunoștințelor (tip grilă) la matematică urmează programa de bacalaureat de la disciplina matematică“, au detaliat reprezentanții instituției.