Mulți dintre timișoreni sunt în alertă după ce, în ultimele zile, s-a discutat despre posibilitatea carantinării orașului, ca urmare a creșterii ratei de infectare cu noul coronavirus.

Dominic Fritz, primarul Timișoarei, a declarat, astăzi, în cadrul unei conferințe de presă, că există această posibilitate a carantinării orașului, doar că el consideră că ar fi mai eficientă luarea unei astfel de măsuri la nivelul întregului județ, dar și controale mai dure.

Sper că procesul de vaccinare se va accelera și mai mult pentru că suntem, din păcate, într-o situație care probabil este cea mai serioasă de când a început pandemia. De mâine vom deschide din nou la Spitalul ASCAR o secție de Covid. Vreau să înțeleagă toată lumea că situația este extrem de gravă. Spitalele sunt pline, nu mai sunt locuri la ATI în tot județul Timiș. În unele cazuri nu mai sunt locuri non-ATI, tocmai de aceea deschidem acum această nouă secție. (…) Vreau să se înțeleagă foarte clar că există posibilitatea carantinării Timișoarei. Eu cred că așa cum este făcută acum carantinarea nu ar avea efecte așa cum ne dorim. Nu cred că carantinarea Timișoarei momentan este o soluție fezabilă, decât dacă am carantina tot județul Timiș și dacă această carantină ar avea ca urmare niște controale destul de dure“, a declarat Dominic Fritz.

Primarul Timișoarei a mai adăugat că ar putea fi evitată o eventuală carantinare doar dacă cetățenii vor respecta regulile impuse și vor înțelege că situația din prezent este gravă.

Pe de altă parte, Alin Nica, președintele Consiliului Județean Timiș, a postat un mesaj pe Facebook, astăzi, în care a anunțat că nu este de acord cu carantinarea întregului județ, așa cum a propus Dominic Fritz.

De câteva zile circulă multe păreri cu privire la carantinarea Timișoarei, păreri mai mult sau mai puțin întemeiate. Ce pot să vă spun sigur este că nu iau în considerare carantinarea întregului județ, iar în ceea ce privește Timișoara, dincolo de îndemnurile de respectare a regulilor cred că ar fi un moment bun să discutăm despre eficiența carantinei și mai ales despre o revizuire a modului în care corelăm restricțiile cu rata de infectare. Din păcate, pentru o vreme, va trebui să trăim cu virusul. Sunt de acord și încurajez corecta informare a cetățenilor, iar prin propriul exemplu am întărit necesitatea respectării legii și a regulilor, însă cred că instituțiile și liderii acestora ar trebui să fie atenți la limita fină dintre conștientizarea populației și panicarea acesteia“, a afirmat Alin Nica.