Ruben Lațcău, viceprimarul Timișoarei, a venit cu noi detalii legate de șantierele din oraș, începute sau care urmează să se deschidă.

Astfel, Ruben Lațcău a prezentat o primă listă de proiecte pentru care Primăria Timișoara va aplica pentru obținerea de fonduri europene nerambursabile. Este vorba, în primul rând, despre proiecte aflate în diferite faze, dar oprite pentru că nu au fost prevăzute fonduri în buget de către fosta administrație pentru acestea.

De asemenea, viceprimarul Timișoarei a anunțat că noua administrație va lansa în scurt timp licitația pentru documentația tehnică necesară construirii unui drum de legătură și pod peste Bega la pasajul Solventul.

Redeschidem șantierele. Vom construi un drum de legătură și un pod peste Bega în prelungirea pasajului subteran Solventul, iar la Pasajul Solventul, care costă tot aproape 24 de milioane de euro, lucrările vor începe în vara acestui an, după ce va fi finalizată proiectarea. Am lucrat în ultimele luni la proiectul de la Solventul. Am reușit să deblocăm relația cu antreprenorii care lucrează la viitorul pasaj subteran. El este în acest moment în proiectare, iar în această vară vor începe lucrările efective la acest pasaj subteran˝, a declarat Ruben Lațcău.

Totodată, potrivit viceprimarului Timișoarei, lucrările pe Calea Bogdăneștilor vor începe în aproximativ două săptămâni, fiind finanțate prin Programul Operațional Regional, valoarea proiectului fiind de 24 de milioane de euro. Tot prin acest program sunt finanțate și lucrările de pe B-dul Cetății și pe Stan Vidrighin.

De asemenea, Ruben Lațcău susține că vor continua lucrările începute pe Prezan, Alexandrescu și în Parcul Civic. De altfel, în această săptămână, cele trei proiecte au obținut și o finanțare de aproape 30 de milioane de lei din bugetul național.