Este oficial! Începând de astăzi, județul Timiș are un nou prefect. Este vorba de Zoltan Nemeth, de meserie avocat, în vârstă de 34 de ani, care a fost propunerea făcută de USR-PLUS pentru această funcție.

Zoltan Nemeth a depus, astăzi, jurământul la învestirea în funcție, alături de Andrei Molnar (UDMR), noul subprefect de Timiș, în timpul unei ședințe desfășurată online.

Zoltan Nemeth a fost numit în funcția de prefect de Timiș în locul Lilianei Oneț, iar Andrei Molnar, în locul lui Mircea Băcală.

De astăzi s-a revenit la numirea politică a prefecților și subprefecților, încetând astfel o ipocrizie a așa-zisului prefect și subprefect apolitic. Echipa executivă a prefecturii urmează să fie completată și cu cel de-al doilea subprefect și respectiv cu secretarul general al prefecturii. Astăzi mi-am înaintat demisia din calitatea de consilier județean și respectiv m-am suspendat din calitatea de avocat. Suntem conștienți că noua echipă a prefecturii preia această instituție într-un context total atipic și extrem de greu, raportat la situația epidemiologică din municipiul Timișoara, cât și din alte localități din județul Timiș. Această numire vine și cu o responsabilitate enormă. Principalul obiectiv al noii echipe va fi gestionarea pandemiei de Covid-19 și susținerea măsurilor care au un impact real în combaterea răspândirii acestui virus”, a declarat Zoltan Nemeth, astăzi, în cadrul unei conferințe de presă, la finalul ceremoniei de învestire în funcția de prefect de Timiș.

Cel de-al doilea subprefect de Timiș, susținut de PNL, este Ovidiu Drăgănescu, însă acesta nu a fost numit oficial în funcție, deocamdată.