Filiala Timiș a PNL s-a stabilizat după istericalele din epoca Nicolae Robu, dar încă există diverse personaje care pescuiesc în ape tulburi, vorba unul ex lider al politicii timișene.

După ce fostul primar al Timișoarei a fost trimis la pensie de useristul prin adopție sau transplant Dominic Samuel Fritz, organizația este condusă de Alin Nica, președinte al CJT, numit interimar până la viitoarele alegeri interne. Deși Nica are de îndeplinit o banală formalitate pentru a preluat controlul cu acte în regulă, fiind greu de contestat, totuși există un curent potrivnic acestuia care e generat în special de foștii pedeliști care au fost trimiși la plimbare după alegerile locale. Acestora li se adaugă actualul primar de Lugoj, care însă impactează eventual pe Facebook, pentru că localitatea pe care o conduce e departe de a avea vreo influență politică reală. Doar pentru PSD Timiș Lugojul a contat, în mod paradoxal, pentru că lumea politică de acolo e mult sub nivelul Girocului, spre exemplu.

Surse convergente din PNL și din administrație ne-au confirmat faptul că unul dintre peneliștii care vor să intre în jocul pentru putere este deputatul Marilen Pirtea. Acesta nu are niciun rol în actuala formulă, fiind într-o situație similară cu cea a confratelui său de Parlament Ben Oni Ardelean.

Atâta vreme cât Alin Nica este șeful administrației județene și are relații excelente cu primarii PNL, iar Alina Gorghiu face jocurile la centru, cei doi au un rol cumva decorativ. Pentru că Ardelean nu are nicio șansă se pretindă, chiar și în glumă, la ceas de seară, șefia filialei, a rămas domnul Pirtea ca variantă de lucru, pentru unele pe surse interne din PNL Timiș.

Probabilitatea să îl vedem pe Marilen contracandidatul actualului președinte al Consiliului Județean Timiș se apropie de zero, însă acest aspect nu îl împiedică pe domnul rector al UVT să forțeze intrarea le negocieri. Astfel, va da impresia că are un rol major în filială și că nu face naveta la București inutil. Dar, indiferent când vor avea loc, alegerile interne de la PNL Timiș vor fi doar o formalitate. Indiferent câte întâlniri de taină vor face cei care alcătuiesc un fel de opoziție de carton la actualul șef interimar al organizației.

Preluare foto: link