Organizația Timiș a Partidului Social Democrat este în fierbere…liderii încă nu știu ce rezultat a obținut partidul în județ și în țară. Cumva, PSD Timiș e decuplat de fenomenul politico-administrativ actual, probabil pentru că cei care conduc filiala au multe alte probleme pe cap și încă așteaptă scorul final de la localele și parlamentarele de anul trecut. Dincolo de glumă, PSD Timiș se într-o situație mult mai penibilă decât a fost în mandatul de tristă amintire a lui Călin Dobra.

În ultimele săptămâni au avut loc, zilnic, evenimente politice și administrative în Timișoara, însă reprezentanții PSD nu au avut nicio reacție. Cu excepția unor compuneri, pe post de comunicate de presă, cetățenii nu au văzut nicio poziție clară din partea formațiunii care a câștigat alegerile la nivel național. Față de electoratul PSD din Timiș atitudinea conducerii actuale este de-a dreptul rușinoasă. Au trecut pe lângă urechile șefilor filialei zeci de subiecte și oportunități de comunicare. Nimeni nu a reacționat. Într-un fel e de înțeles.

Actualul președinte al PSD Timiș, domnul Alfred Simonis, chiar nu poate conduce partidul în cel mai mare județ al țării, deși a moștenit de la Liviu Dragnea funcția de lider de grup al deputaților PSD. Toată lumea știe că tânărul Simonis, un tip inteligent și cu tact politic, a primit cadou funcția de președinte al filialei Timiș într-un moment în care partidul chiar o luase razna sub conducerea fostului fotbalist Călin Dobra. Pentru că atunci Sorin Grindeanu nu putea să se implice direct, Simonis a fost un fel de proxy pentru fostul premier, care intenționa să revină în politică.

Probabil că e momentul ca primarii și consilierii locali și județeni să se mobilizeze și să-și salveze organizația. Așa cum au făcut-o de atâtea ori. PSD Timiș a avut mereu președinți puternici, respectați la nivel județean și local: Dan Poenaru, Ilie Sârbu, Titu Bojin, Sorin Grindeanu. Să ne amintim că în mandatele lui Ilie Sârbu PSD Timiș a fost profilat la nivel central, iar de la Timișoara a pornit o mișcare de modernizare a partidului la care și-a adus contribuția și Sorin Grindeanu, care din poziția de primvicepreședinte la vremea respectivă a fost unul din oamenii care au contribuit la ascensiunea lui Victor Ponta.

Chiar dacă Simonis e un politician cu potențial, este evident că mai are multe de învățat. În primul rând trebuie să poată separa interesele personale și de afaceri de politică. Poate peste câțiva ani va fi capabil să conducă o filială a PSD, însă pe moment e mai bine pentru el să-și vadă de jucăria oferită pe vremea lui Liviu Dragnea.

Preluare foto: link & link