Premierul României, Florin Cîțu, a declarat, astăzi, că de vină pentru faptul că Timișoara a intrat în carantină ar fi cei care nu au respectat regulile impuse.

M-am uitat pe platformă, erau aproximativ 20.000 de locuri libere în Timișoara pentru vaccinare. Deci nu se justifică vaccinuri în plus, ar trebui folosite cele care sunt acolo. Și nu îmi explic cum s-a ajuns în această situație, să ai 20.000 de locuri libere și totuși să ajunși să fi în carantină. Ori comunicarea nu este bună, ori ceva se întâmplă și cred că și primarul Timișoarei, și președintele consiliului județean ar trebui să comunice mai mult, să le explice românilor că sunt vaccinuri în Timișoara și să se vaccineze. Din păcate, s-a ajuns aici (n.r. la carantină) pentru că nu au fost respectate regulile și cred că nu au fost sancționați nici cei care nu le respectă. Este foarte important ca de fiecare dată când cineva nu respectă regulile, trebuie să fie sancționat, dacă vrem să reducem rata infectării și să revenim la normal„, a declarat Florin Cîțu.

De asemenea, premierul României a adăugat că la Timișoara, dar și în alte zone cu rată de infectare cu noul coronavirus mare, ar putea începe cea de-a treia etapă de vaccinare mai repede.

Am cerut ca în zone cum sunt Timișoara, Iași, sau zone care sunt carantinate, sau zone unde avem cazuri și sunt locuri libere, să se permită și altor persoane vaccinarea. Deci, dacă la Timișoara sunt 20.000 de locuri libere și cei care sunt în etapa unu și doi nu vor să se vaccineze, atunci să permită celor care doresc din etapa trei. E o nebunie să lași locuri libere în condițiile în care sunt români care doresc să se vaccineze„, a detaliat Florin Cîțu.