Vești bune aduse de Consiliul Județean Timiș. Reprezentanții instituției au reușit să semneze contractul de execuție pentru proiectul de modernizare a drumului județean 693 pentru interconectare la autostrada A1, în județul Arad, și pod peste Mureș la Pecica.

Este vorba de un proiect foarte important pentru județul Timiș, în valoare de peste 15 milioane de euro, care este finanțat cu bani europeni, prin Programul Operațional regional. Contractul de finanțare cu fonduri de la UE a fost semnat în martie 2018, iar la începutul acestei luni a fost semnat și cel privind execuția lucrărilor, cu firma Porr Construct.

Amplasamentul proiectului este în județul Timiș, între comunele Cărpiniș, Biled, Satchinez și Variaș, și continuă mai apoi în județul Arad, până la nodul de conexiune la autostrada A1 din sud-vestul orașului Pecica. Se dorește prin acest proiect de a lega vama Jimbolia de vama Nădlac, folosind drumurile naționale și județene existente sau pe care le vom realiza în cadrul acestui proiect, în scopul de a facilita accesul la autostradă și la ieșirea către occident a traficului de marfă și de persoane din toată partea de vest a județului Timiș. Astfel, atât cetățenii, cât și firmele nu vor mai fi nevoiți să tranziteze municipiul Timișoara sau centura din jurul Timișoarei pentru a ajunge la autostradă. De aceea acest proiect este foarte important pentru noi. Este în lungime de 57 de kilometri, din care necesari la modernizare sunt circa 30 de kilometri„, a declarat Alin Nica, președintele Consiliului Județean Timiș, astăzi, în cadrul unei conferințe de presă.

Valoarea totală estimată a proiectului este de 76 de milioane de lei, cu TVA inclus, iar lucrările trebuie să fie finalizate până la data de 30 septembrie 2022.

La finalul investiției, vor rezulta peste 30 de kilometri de drum județean modernizat. Proiectul vine în completarea altuia finanțat tot prin Programul Operațional Regional, care are ca beneficiar Consiliul Județean Arad. În cadrul acestui proiect este modernizat DJ 709E, pe ruta Sânpetru German – limita cu județul Timiș, care cuprinde inclusiv construirea unui pod peste râul Mureș.