Spitalul militar de campanie amplasat pe stadionul CFR din Timișoara se pregătește să primească tot mai mulți pacienți în stare gravă din cauza noului coronavirus. Vă reamintim că acest sistem medical modular de izolare și tratament funcționează ca secție externă de boli infecțioase a Spitalului Militar Timișoara, asigurând asistența medicală și tratament persoanelor infectate cu virusul Covid-19.

Reprezentanții Spitalului Militar Timișoara au informat că, în contextul evoluției situației epidemiologice actuale, a numărului crescut de pacienți cu forme medii și severe de Covid-19, dar și a nevoii de tratament a acestora cu oxigen medical cu flux înalt, au fost luate o serie de măsuri. Astfel, la spitalul de campanie s-a realizat instalația de oxigen pentru un număr de 54 de paturi din cadrul secției de boli infecțioase și pentru zece paturi din cadrul modulului ATI al sistemului medical modular de izolare și tratament.

Modulul ATI a fost construit din containere modulare și dotat cu aparatură medicală de specialitate specifică asigurării suportului vital pentru monitorizarea și tratamentul persoanelor internate cu forme severe/critice. În data de 08.03.2021, s-a semnat contractul de execuție pentru proiectul electric și racordarea modulului ATI la branșamentul electric cu respectarea tuturor normelor de apărare împotriva incendiilor. Termenul de execuție a proiectului electric este de 7 zile, începând cu data de 09.03.2021″, a transmis Spitalul Militar Timișoara.

Întreaga investiție pentru construcția modulului ATI, care cuprinde containere modulare, zece paturi electrice, aparatură medicală de specialitate, console de gaze medicinale, mobilier, precum și racordarea acestora la stocatorul de oxigen și la compresorul de aer medicinal, au fost suportate în întregime din bugetul Ministerului Apărării Naționale.

Potrivit Direcției de Sănătate Publică Timiș, la nivelul județului nostru există un număr de 59 de paturi ATI, iar ieri erau internați 45 de pacienți cu Covid-19 pe secțiile ATI.