Nemulțumire în rândul mai multor locuitori din capitala Banatului după ce reprezentanții Ministerului Sănătății s-au gândit să folosească pe un afiș pro-vaccinare catedrala mitropolitană din Timișoara fără cruci. Imaginea i-a revoltat pe mulți dintre timișoreni, care au criticat decizia Ministerului Sănătății pe Facebook.

Concret, ieri, Ministerul Sănătății a postat pe Facebook un mesaj prin care anunță că tot mai mulți români se pot programa la vaccinare împotriva noului coronavirus.

Acum mai mulți români se pot programa pentru vaccinare în municipiile cu rată de incidență de peste 4,5 la 1.000 de locuitori. Om cu om oprim pandemia„, scrie într-un afiș postat pe rețeaua de socializare. De asemenea, în afiș apare și Catedrala Mitropolitană din Timișoara, însă fără cruci.

Domnule ministru Vlad Voiculescu, este imorală întreaga campanie de denigrare a creștinismului pe care o duceți alături de colegii dumneavoastră speriați de Biblie (a se vedea zecile de ceremonii de depunere a jurământului, odată cu preluarea mandatelor de aleși locali sau parlamentari). Catedrala Mitropolitană din Timișoara este simbolul sacru al acestui oraș. Vă rog să terminați, odată pentru totdeauna, orice fel de încercare disperată de eliminare a însemnelor, obiceiurilor, sau a cuvintelor creștine! Ceea ce faceți este o formă gravă de fundamentalism, respectiv fundamentalism secularist. Iar orice urmă a acestui curent este extrem de nocivă pentru o societate. După 30 de ani, nu credeam că vom reîncepe lupta pentru apărarea valorilor noastre creștine. Vă avertizăm! Putem negocia multe, dar niciodată credința în Dumnezeu„, a scris pe Facebook, Ben Oni Ardelean, deputat PNL de Timiș.

„Imaginea Timişoarei a apărut în tot felul de campanii de comunicare. Este regretabil, însă, că imaginea Catedralei Timişoarei apare din nou stilizată grafic, reprezentată ca “artă modernă”, fără cruci. Catedrala din Timișoara nu este doar un edificiu religios, simbolistica ei este multiplă, fiind o ctitorie a Regelui Mihai al României, dar și unul dintre simbolurile Libertății câștigate în ’89”, a precizat, tot pe rețeaua de socializare, și Marilen Pirtea, deputat PNL de Timiș.

De asemenea, și Arhiepiscopia Timișoarei și-a arătat nemulțumirea cu privire la afișul promovat de Ministerul Sănătății.

Arhiepiscopia Timișoarei își exprimă surprinderea și regretul față de postarea pro-vaccinare promovată de Ministerul Sănătății pe pagina sa oficială de Facebook, în care este reprezentată Catedrala mitropolitană din Timișoara, fără crucile de pe turle. De altfel, nu este prima dată când catedrala noastră, emblemă a Timișoarei și a Banatului, este reprezentată fără crucile așezate pe turle, ca simbol al biruinței asupra răului și nu este prima dată când Centrul eparhial ia atitudine împotriva unor astfel de reprezentări grafice trunchiate. Pentru buna informare a opiniei publice precizăm, totodată, că lăcașul mitropolitan al Timișoarei apare în postarea Ministerului Sănătății fără acordul nostru, fapt pentru care adresăm factorilor responsabili din această înaltă instituție a statului solicitarea de a reface imaginea postată cu prezentarea completă și corectă a Catedralei mitropolitane din Timișoara, monument istoric și de arhitectură bisericească, apreciat la nivel național și internațional„, a transmis Arhiepiscopia Timișoarei.

Între timp, reprezentanții Ministerului Sănătății și-au dat seama că au făcut o mare gafă, astfel că au editat afișul. Prin urmare, acum, în mesajul postat pe pagina de Facebook apar și crucile pe Catedrala Mitropolitană din Timișoara.