Primarul Timișoarei a luat decizia de a vizita, ieri, spitalul militar de campanie de la stadionul CFR, în care sunt tratați pacienți cu noul coronavirus. Dominic Fritz spune că orașul are mare nevoie de paturi destinate pacienților gravi, iar cele zece paturi ATI care au fost aduse la spitalul de campanie, în această săptămână, vor fi funcționale în câteva zile.

Multă lume m-a întrebat ce se mai întâmplă cu spitalul de campanie de la Stadionul CFR, pentru că în ultima perioadă pare că nu s-a mai auzit de el. Deși spitalul este operat de Ministerul Apărării, noi, orașul, contribuim mult în operarea acestuia: personal de la spitalul de copii a fost detașat acolo pentru a lucra cu pacienții, STPT și SDM – societățile consiliului local – se ocupă de partea de infrastructură, noi plătim utilitățile. Timișoara are mare nevoie acum de paturi ATI cât mai multe, odată cu răspândirea în România a celor trei tulpini noi, britanică, sud-africană și braziliană, mai contagioase. Am fost ieri la Spitalul de campanie, unde tocmai au fost aduse zece noi paturi ATI care vor fi puse în funcțiune în câteva zile și am văzut din nou prin ce trec timișorenii care se confruntă cu această boală„, a scris Dominic Fritz, într-un mesaj postat pe Facebook.

De asemenea, primarul Timișoarei a scris pe rețeaua de socializare și despre drama unei femei care și-a pierdut soțul și soacra din cauza noului coronavirus și a atras atenția asupra faptului că ajung la spital din ce în ce mai mulți pacienți cu forme grave. Astfel, susține edilul-șef, este nevoie de paturi dotate cu oxigen de înaltă concentrație.

Am întâlnit o doamnă care și-a pierdut și soțul și soacra. Socrul ei este și el internat. Mi-a spus că soțul se simțea bine la începutul bolii, dar starea lui s-a înrăutățit rapid, iar doctorii nu au mai putut face nimic pentru a-l salva. Asta este viclenia acestei boli și cu asta se confruntă bolnavii și medicii, zilnic. Avem mare nevoie și de paturi dotate cu oxigen de înaltă concentrație pentru că la spital ajung din ce în ce mai mulți pacienți cu forme mai grave: nu de ATI, dar nici de concentrator acasă. Primăria Timișoara este singura din țară care, împreună cu societate civilă, distribuie la domiciliu pacienților concentratoare de oxigen pentru forme medii de COVID. Vă rog să vă protejați pe voi și pe cei din jur, să respectați măsurile de protecție și restricțiile de circulație ca să intrăm cât mai repede sub cod verde„, a mai precizat Dominic Fritz.