Pare să fie obsesivă dorinţa unora (de regulă din Bucureşti) de a elimina în diverse materiale promoţionale sau pretins artistice crucile de pe Catedrala Mitropolitană din Timişoara.

Loc sacru pentru România şi datorită simbolisticii legate de Revoluţia din Decembrie 1989, lăcaşul de cult ctitorit de cel care a fost Regele Mihai I deranjează, după cum se vede. În trecutul relativ recent, catedrala a mai fost înfăţişată fără cruci într-o pictură murală. Paradoxal sau poate nu era vorba de un proiect finanţat de Asociaţia Timişoara Capitală Culturală a Europei, ceea ce ridică evident nişte semne de întrebare. Atunci lucrurile au fost cumva corectate, după o revoltă online a multor timişoreni.

Acum, Catedrala Mitropolitană apare din nou fără cruci, într-un afiş produs de Ministerul Sănătăţii, condus de Vlad Voiculescu, susţinut de USR-Plus. Aţi ghicit, e vorba de un promoţional care invită timişorenii să se înscrie la etapa a III a campaniei de vaccinare.

Oare cu ce îi încurcau crucile pe progresiştii pe mâna cărora a ajuns Ministerul Sănătăţii?

În urma multor reacții critice venite inclusiv din partea unor politicieni locali, ministerul a schimbat imaginea pe pliantul respectiv “adăugând” crucile. Interesant este că aceste încercări de eliminare a simbolisticii creștine se tot repetă și vizează simboluri ale ortodoxiei. Sunt de fapt baloane de încercare pentru a testa capacitatea de reacție a unei comunități.

Din fericire pentru Timișoara, încă există anticorpii necesari blocării virusului ateist care e lansat periodic de ONG-uri, iar mai nou de reprezentanți ai USR-Plus. Rămâne de văzut ce vor mai pregăti ateii, care acum sunt și la butoane, în viitorul apropiat. Pentru că de renunțat, nu vor renunța niciodată…

Preluare foto: link