O stradă din Timișoara va fi închisă circulației și vor fi impuse restricții rutiere pe o alta, timp de peste o lună. Anunțul a fost făcut de Primăria Timișoara, reprezentanții instituției explicând că este nevoie să fie luate aceste măsuri ca urmare a faptului că încep lucrările de retehnologizare a societății de termoficare a orașului.

Primăria Municipiului Timișoara derulează, cu fonduri europene, proiectul „Retehnologizarea sistemului centralizat de termoficare din Municipiul Timișoara în vederea conformării la normele de protecția mediului privind emisiile poluante în aer și pentru creșterea eficienței în alimentarea cu căldură urbană Etapa II”, iar lucrările la rețelele termice cuprinse în proiect încep în 15 martie 2021. Pentru efectuarea acestor lucrări, sunt necesare măsuri temporare legate de traficul rutier”, a informat Primăria Timișoara.

Astfel, potrivit reprezentanților instituției, traficul rutier va fi închis, în perioada 15 martie - 30 aprilie, pe strada Traian Vuia, pe tronsonul cuprins între strada Mareșal Alexandru Averescu și bd. Liviu Rebreanu (ruta ocolitoare fiind str. Mareșal A. Averescu- dreapta pe str. Constantin Brâncoveanu- bd. L. Rebreanu). Totodată, traficul rutier va fi restricționat pe strada Mareșal Alexandru Averescu, în zona intersecției cu str. Traian Vuia.

De asemenea, traficul rutier va fi restricționat, în perioada 15 martie - 15 aprilie, pe strada Glad, în zona intersecției cu strada Dumitru Kiriac. Conform Primăriei Timișoara, circulația rurieră va fi închisă pentru aproximativ 24 de ore în vederea executării lucrărilor de subtraversare, închidere care va fi anunțată la momentul respectiv.

Totodată, aleea de acces la Sala 2 a Teatrului Național din Timișoara, în Parcul Cetății/Civic din spatele Hotelului Continental, va fi închisă în perioada 15 martie - 15 aprilie.

”Avizul Comisiei de circulație a fost acordat cu condiția luării tuturor măsurilor necesare pentru semnalizarea lucrărilor, conform normativelor în vigoare, reorganizarea circulației în funcție de restricții, permiterea accesului autovehiculelor aparținând Poliției, Ambulanței, Pompierilor, care se află în misiune de intervenție”, a mai informat Primăria Timișoara.