Noi informații au fost aduse de Direcția Regională de Drumuri și Poduri Timișoara cu privire la stadiul lucrărilor de pe șantierul centurii de sud a orașului.

Astfel, potrivit reprezentanților instituției, în acest moment sunt în derulare, printre altele, și lucrări pregătitoare pentru realizarea forajelor la viitorul pasaj peste calea ferată din zona Chișoda.

Tipuri de lucrări executate săptămâna aceasta pe șantierul variantei de ocolire Timișoara Sud: relocări de rețele de gaz, decopertări ale stratului vegetal, umpluturi cu pământ stabilizat în zona podețelor, cofrări la elevații structuri, evacuarea apelor din săpături, lucrări pregătitoare pentru realizarea forajelor la viitorul pasaj peste calea ferată din zona Chișoda. La viitorul nod rutier care prevede un pasaj al centurii de sud peste DN 59 Timișoara – Moravița, zilele acestea, s-au făcut lucrări de consolidare a terenului cu o saltea din material granular și geogril„, a informat DRDP Timișoara.

Centura sud a Timișoarei va avea o lungime de peste 26 de kilometri, iar traseul se va desfășura pe raza Timișoarei și a localităților Sânmihaiu Român, Șag, Giroc, Moșnița Nouă și Ghiroda.

Valoarea lucrărilor se ridică la 58 de milioane de euro, plus TVA, și trebuie finalizate anul viitor.