Primăria Timișoara vine în sprijinul persoanelor în vârstă sau care au diferite probleme de sănătate și nu se pot deplasa, dar doresc să se vaccineze împotriva noului coronavirus. Dominic Fritz a anunțat, astăzi, în cadrul unei conferințe de presă, că la începutul acestei săptămâni au fost realizate opt echipe mobile, formate din medici și asistenți, care merg acasă la domiciliul timișorenilor pentru a-i vaccina.

Este un lucru nou, avem echipe mobile care pot vaccina. De ieri, avem opt echipe mobile din partea Primăriei Timișoara. Mulțumesc partenerilor de la BMW Bavaria Timișoara, care au pus la dispoziție opt mașini pentru aceste echipe mobile. Sunt medici și asistenți de la Serviciul de Medicină Școlară din Timișoara care fac acest serviciu și șoferii de la STPT. Este o colaborare public-privată și aceste echipe merg să vaccineze timișoreni în vârstă, imobilizați la pat și aparținătorii lor. Oricine dorește să fie vaccinat printr-o echipă mobilă poate să sune la acest call-center, la Direcția de Asistență Socială – 0356 406 517„, a detaliat primarul Timișoarei.

Dominic Fritz a oferit noi informații și despre proiectul Oxigen, prin care pacienți din tot județul Timiș primesc concentratoare de oxigen, acasă. În total, 266 de astfel de aparate au fost livrate de către Direcția de Asistență Socială a Primăriei Timișoara la domiciliul bolnavilor, astfel că tot atâtea paturi au putut rămâne libere pentru cei cu forme grave de Covid-19.