Poate începe șantierul la fostul Cinema Dacia. Dominic Fritz, primarul Timișoarei, a anunțat că a semnat, la mijlocul lunii martie, ordinul de începere a lucrărilor la clădirea care a adăpostit acest cinematograf.

Conform edilului-șef, fostul cinema va fi dotat cu echipamente de funcționare pentru videoproiecție normală, în varianta digitală, cât și în varianta 3D, sonorizare, preluare și mixare, iluminat tehnologic, iluminare dinamică, precum și sistem ticketing. După terminarea lucrărilor, spațiul va avea multiple funcțiuni. Pe lângă cinematograf, Dacia va funcționa și ca sală de spectacol cu o capacitate de 382 locuri.

Șantierul ar trebui să țină 12 luni, iar în martie 2022 ar trebui să fie gata. Valoarea proiectului este de 2,5 milioane de euro e proiectul, iar câștigătoarea licitației este firma TT & Solaria Grup – Euras.

Acest cinema are nevoie de a fi pus din nou în funcțiune, iar la finalul lucrărilor va avea multiple funcțiuni. De altfel, toate cinematografele pe care le-am primit înapoi trebuie să funcționeze în continuare ca cinematografe, dar Dacia va funcționa și ca o sală de spectacol, cu 382 de locuri„, a precizat Dominic Fritz.