Un semnal de alarmă a fost tras de revoluționarul Corneliu Vaida, cetățean de onoare al Timișoarei, ieri, în timpul ședinței Consiliului Local Timișoara.

Corneliu Vaida a lăudat inițiativa primăriei și a proprietarilor de a reabilita fațadele clădirilor istorice din Piața Victoriei, însă a atras atenția asupra faptului că, în acest mod, dispar urmele gloanțelor trase în centrul Timișoarei în timpul Revoluției Române din Decembrie 1989.

Vreau să aduc în atenția consiliului local o problemă pe care am observat-o. Ca urmare a unei inițiative lăudabile a primăriei și a proprietarilor, unele clădiri din centru sunt renovate. Însă, constat că, cu ocazia acestor renovări, dispar urmele de gloanțe de pe pereți, urme care sunt mărturii istorice a celor ce s-au întâmplat acum 31 de ani. Cred că s-ar putea găsi o soluție ca acele urme de gloanțe să fie păstrate, ca să nu se uite cele ce s-au întâmplat în Decembrie ’89. În Calea Girocului s-au șters, pe frontispiciul Hotelului Timișoara s-au șters. Așa, încet, încet se vor șterge toate urmele din Timișoara și vor rămâne doar poveștile. Unele adevărate, altele nu. M-aș bucura dacă ați găsi o soluție în sensul ăsta“, a precizat revoluționarul timișorean.

Ulterior, Răzvan Negrișanu, consilier local din partea USR-PLUS, i-a scris lui Corneliu Vaida, pe Facebook, că urmează să fie elaborat un proiect de hotărâre care va prevedea păstrarea urmelor gloanțelor.

Propunerea dumneavoastră a fost dezbătută ulterior ședinței consiliului local în grupul de consilieri USR PLUS și am agreat să elaborăm un proiect de hotărâre prin care păstrarea urmelor de gloanțe să devină normă locală“, a precizat Răzvan Negrișanu.