Reprezentanții sălilor de sport, dar și cei din domeniul Horeca din Timișoara au ajuns la capătul răbdărilor, după ce orașul a intrat din nou în carantină din cauza creșterii ratei de infectare cu noul coronavirus. Astfel, aceștia au lansat o petiție online intitulată “Timișoara, oraș liber! Opriți carantina inutilă!“, care a fost semnată deja de peste 4.500 de persoane.

Măsura carantinării municipiului Timișoara și a zonei periurbane a generat efecte negative în toate domeniile economice și sociale fără să scadă rata de infectare Covid-19. Cerem CJSU Timiș (Comitetul Județean pentru Situații de Urgență) și președintelui acestuia, prefectul Zoltan Nemeth, să nu prelungească această carantină ineficientă care a adus în pragul disperării părinți, elevi, profesori, proprietari și angajați ai restaurantelor, hotelurilor și centrelor de sport. Atragem atenția asupra faptului că economia locală moare, calitatea vieții cetățenilor scade și sănătatea le este afectată de măsuri care nu opresc răspândirea virusului. Solicităm CJSU să prezinte public rezultatele carantinei de două săptămâni“, scrie în petiția online.

Reprezentanții sălilor de sport și ai domeniului Horeca au solicitat și să știe cine va răspunde, “legal sau cu funcția, pentru cele două săptămâni negre de blocare a activităților în Timișoara și zona periurbană“.

De asemenea, aceștia au atras atenția asupra faptului că nu există nicio măsură de protecție pentru economia locală.

În acest timp, copii rămân în case, lipsiți de îngrijire și de educație pentru că părinții trebuie să lupte pentru supraviețuirea financiară. Carantina împovărează statul, carantina distruge economia și nu salvează nimic, poate doar imaginea unor lideri incapabili să gestioneze o situație de criză“, mai scrie în petiția online.