Se știe că peneliștii sunt mari amatori de cafea, în aproape toate formele moderne de preparare: caffe latte dolce gusto, latte macchiato, cappuccino…mai puțin ristretto, pentru că e foarte tare.

În acest context de cafenea este guvernată România: echipa lui Ludovic Orban se luptă pe viață și pe moarte politică cu schema de șmecheri construită de tandemul Gorghiu-Isar în preajma super premierului Floriiiiiin Cîțu. Sigur că dacă în urmă cu un an de zile cineva le-ar fi spus românilor că un fost speculant din zona bancară, acuzat că a atacat moneda națională, va ajunge șeful guvernului de la București ar fi fost probabil făcut praf și pulbere. Dar, asta e realitatea de azi. Dincolo de figuri de stil și comparații, PNL e un fel de butoi de pulbere. Din fericire nu suntem în 1605 și nu există niciun Guy Fawkes, care să pună la cale un Complot al Prafului de Pușcă, însă în termeni reali țara se află la mâna unor geambași politici care se luptă pentru gașca proprie. În timp ce mimează o preocupare totală față de evoluția pandemiei, campania de vaccinare, etc.

În spatele cortinei, Orban și Cîțu se păruie mioritic, în vreme ce președintele lor, Klaus Iohannis, urmărește „cu preocupare” toată desfășurarea de energii negative. Poate se și bucură, deși unii spun că nu ar fi capabil de asemenea stări.

În urmă cu un an de zile, acești băieți deștepți și orientați au minimalizat nu doar efectele pandemiei de tip nou, dar mai ales consecințele economico-sociale. Asta nu a împiedicat camarila penelistă să facă bani frumoși la adăpostul unei drame naționale. Sectoare întregi din industrie funcționează la cota de avarie, HORECA e în aer, școala românească e pe zoom, iar raportările privind vaccinarea ocupă spații largi în mainstream media.
Poate vă întrebați ce îi mână în luptă pe Orban și Cîțu…șefia PNL, pentru că urmează congresul. Conflictul dintre tabere va crește în intensitate și va ocupa agenda politică invizibilă a principalului partid de guvernământ. În tot acest timp, USR va încerca să ocupe tot mai multe redute, să-și impună oamenii în poziții cheie în stat, profitând de legendara impotență politică a peneliștilor.

Preluare foto: link(1); link(2); link(3)