Vești bune pentru șoferi aduse de Cătălin Drulă, ministrul Transporturilor. Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere a semnat contractul pentru proiectarea a șase noi noduri rutiere care vor fi realizate pe autostrăzile A1 și A3, în zona de vest a țării. Două dintre acestea vor fi construite pe raza județului Timiș.

Autostrăzile noastre au nevoie de cât mai multe descărcări, pentru a deservi un număr cât mai mare de cetățeni. Astfel, creștem accesibilitatea la rețeaua primară de transport rutier și sprijinim investițiile cu noi drumuri de conexiune la infrastructura modernă, aflată în permanentă extindere„, a scris Cătălin Drulă, pe Facebook.

Cele șase noduri rutiere vor fi realizate după cum urmează: nod rutier: A1 (km 326+155) – DJ 704 (Cugir); nod rutier: A1 (km 362+813) – DC 129 (Sântuhalm); nod rutier: A1 (km 485+030) – DJ 609E (Recaș); nod rutier: A1 (km 450+210) – DJ 609 (Bethausen); nod rutier: A1 (km 528+509) – DJ 682G (Cruceni); nod rutier: A3 (km 39+940) – DN 1P (Spinuș).

În ceea ce privește nodurile rutiere din județul Timiș, ministrul Transporturilor a explicat că cel de la Recaș, care va fi realizat la joncțiunea drumului județean DJ609E cu A1, va facilita atât legăturile cu stațiunea viticolă Recatim – Stancioca, cât și descărcarea fluxurilor de trafic de pe DN6. În ceea ce privește nodul rutier de la Bethausen, acesta va fi realizat la joncțiunea DJ609 cu A1 și va îmbunătăți accesul fluxurilor de trafic generate de localitățile Cliciova, Bethausen și Cladova.

Potrivit Direcției Regionale de Drumuri și Poduri Timișoara, proiectarea celor șase noi noduri rutiere va fi realizată de către firma Search Corporation SRL. Valoarea contractului este de aproximativ două milioane de lei, la care se adaugă TVA, fondurile fiind asigurate din bani europeni.

Perioada pentru elaborarea studiului de fezabilitate este de șase luni de la data de începere, zece luni de la data de începere pentru elaborarea PAC (proiect autorizație de construire, în 4 luni de la elaborarea SF) și 13 luni de la data de începere pentru elaborarea Proiectului Tehnic (respectiv în 3 luni de la elaborarea PAC)„, a transmis DRDP Timișoara.