Compartimentul ATI de la spitalul militar de campanie, realizat pe stadionul CFR, a fost deschis, în această dimineață. Astfel, potrivit prefectului de Timiș, Zoltan Nemeth, numărul de paturi ATI din județul Timiș, destinate pacienților gravi cu noul coronavirus, a fost suplimentat cu zece.

În contextul evoluției situației epidemiologice actuale, a numărului crescut de pacienți cu forme medii/severe de COVID-19 și a nevoii de tratament a acestora cu oxigen medical, s-a realizat instalația de oxigen pentru un număr de 54 de paturi din cadrul secției de boli infecțioase. Pentru alte 10 paturi din cadrul modulul ATI/ sistemul medical modular de izolare și tratament. Întreaga investiție pentru construcția modulului ATI, care cuprinde: containere modulare, 10 paturi electrice, aparatură medicală de specialitate, console de gaze medicinale, mobilier, precum și racordarea acestora la stocatorul de oxigen și la compresorul de aer medicinal, au fost suportate în întregime din bugetul Ministerului Apărării Naționale„, a explicat Zoltan Nemeth.

Asistența medicală necesară pentru cele zece paturi ATI este asigurată de personal medical detașat de la mai multe spitale din Timișoara.

Conform prefectului de Timiș, spitalul militar de campanie funcționează ca secție externă de boli infecțioase a Spitalului Militar din Timișoara, asigurând asistență medicală și tratament persoanelor infectate cu noul coronavirus.