Dincolo de contrele politice între PNL și USR-Plus, situația în Timișoara este una extrem de complicată, deși Comitetul Județean pentru Situații de Urgență nu a mai prelungit carantina în municipiu și cele patru localități periurbane. Unitățile de Anestezie și Terapie Intensivă sunt pline până la refuz, rata de infectare crește, însă Inspectoratul Școlar Județean Timiș anunță că școlile își vor relua de mâine cursurile cu prezența fizică a profesorilor și elevilor. Decizia pare halucinantă, în condițiile în care peste zece zile urmează vacanța de primăvară. Care e urgența prezenței fizice în școală, în condițiile unei rate de infectare de peste 8 la Timișoara și de peste 11 în comuna periurbană Moșnița Nouă?

TION (link)

Iată ce a afimat șeful ISJ, penelistul Marin Popescu, pentru Opinia Timișoarei:
Incepand de luni, odata cu ridicarea carantinei, vor putea merge la scoala copiii de la gradinite si clasele primare, iar cei din clasele a VIII-a si a XII-a vor merge in sistem hibrid. In plus, se va putea sustine si simularea la Bacalaureat, iar, daca nu vor aparea alte situatii, se va tine si simularea Evaluarii Nationale“, a declarat Popescu pentru publicația menționată.

OPINIATIMISOAREI (link)

Este evident că asistăm la un război permanent între PNL și USR-Plus, însă domnul Marin Popescu își asumă un risc foarte mare, prin acest anunț. În plus, putem spune că e și o bulversare a întregului corp profesoral, dar și al elevilor, având în vedere că imediat se va intra în vacanță. Dacă cumva vor exista focare noi în școlile din Timișoara, oare domnul Popescu ne va spune că a primit un ordin de la partid, pe care l-a executat, fără să țină cont de realitatea din teren?

UPDATE: Rațiune învinge, în cele din urmă.

“In sedinta CA al ISJ Timis desfasurata azi incepand cu ora 11 s-au luat următoarele hotarari:

  1. Desfasurarea simularii examenului de bacalaureat ( pentru liceele din Timisoara, Giroc si Lovrin) se amana pentru perioada 12-16 aprilie 2021;
  2. Unitatile de invatamant din localitatile cu incidenta peste 6 la mie vor suspenda cursurile fata in fata pentru o perioada de 14 zile incepand cu 22 martie 2021 (activitatile didactice urmand a se desfasura on line), in baza ordinului comun nr 3459 din 6 martie si a ROFUIP. ( art 9, alin 4 ).”

preluare foto: link