Ba ieșim din carantină, ba nu ieșim. După ce aseară, Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Timiș a decis ieșirea din carantină a Timișoarei și a comunelor limitrofe, peste decizia autorităților județene a intervenit Raed Arafat, șeful Departamentului pentru Situații de Urgență.

Astfel, Prefectura Timiș a anunțat, în această seară, că prin ordin al șefului DSU, în urma consultării cu conducerea Ministerului Sănătății, s-a decis prelungirea carantinei pentru încă 72 de ore pentru Timișoara și comunele Moșnița Nouă, Ghiroda, Giroc și Dumbrăvița.

Decizia se aplică imediat, respectiv din această noapte, la ora 00.00.

Această decizie a fost luată prin Ordin al Șefului Departamentului pentru Situații de Urgență, în urma consultării cu conducerea Ministerului Sănătății, dată fiind lipsa întrunirii numărului minim de voturi care să permită adoptarea unei hotărâri a CJSU Timiș în ceea ce privește măsurile necesar a fi aplicate în vederea limitării noului virus, în pofida recomandărilor furnizate de DSP, ale avizelor și recomandărilor INSP. Precizăm faptul că această măsură are caracter temporar, ea fiind necesară până la găsirea unei soluții viabile la nivel județean sau național„, a transmis Prefectura Timiș.