Jocurile politice din interiorul Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Timiș au fost stopate. Pe moment. Autoritățile centrale au decis prelungirea carantinei pentru Timișoara și localitățile periurbane pentru încă trei zile, printr-un ordin semnat de secretarul de stat Raed Arafat.

După ce ieri s-a înregistrat o situație imposibilă în CJSU (20 de voturi pentru menținerea carantinei în Timișoara și 4 localități periurbane, 9 voturi împotrivă și 9 contra), astăzi a fost o zi plină de incertitudini, pentru că din această noapte carantina s-ar fi ridicat, deși rata de infectare în oraș crește, ajungând la 8, iar în comuna Moșnița Nouă a depășit 11!

Este evident pentru toată lumea că PNL Timiș a politizat situația, deoarece în CJSU au fost propuse pentru ridicarea carantinei două comune conduse de edili peneliști: Moșnița Nouă, fieful domnului vice de la CJT Proteasa și Ghiroda, unde e primar Ionuț Stănușoiu, un fel de star al zonei imobiliare. În schimb, Timișoara, Giroc și Dumbrăvița ar fi rămas sub lacăt. Dacă cetățenii nu au votat masiv PNL de ce ar ieși din carantină?!

Este halucinantă politizarea excesivă a situației epidemiologice din județul Timiș. Astăzi, mai mulți reprezentanți ai PNL au postat pe Facebook tot felul de texte de o rară ipocrizie la adresa primarului Timișoarei, Dominic Fritz, care s-a abținut de la vot în CJSU, deși ar fi trebuit să își asume clar o poziție sau poate să refuze cu explicații prezența, dacă avea date că e vorba de un simulacru. Totuși Fritz a avut curajul să acuze jocurile politice din CJSU. Oare acum reprezentanții PNL Timiș îl vor ataca pe Raed Arafat? Primul la gargara politicianistă a fost deputatul Ben Oni Ardelean, care scria pe pagina sa de Facebook, pe data de 5 martie:
„În această seara am fost informat că există presiuni tot mai mari pentru a carantina Timișoara.
Această decizie total eronată ar putea fi luată doar de oameni cu o lipsă de asumare colosală, lovind în plin, încă o dată, locuitorii și antreprenorii care abia și-au repus în mișcare, la o capacitate extrem de scăzută, afacerile.
Economia are nevoie de susținere. Oamenii nu mai pot sta în casă la infinit, iar antreprenorii mici și mijlocii trebuie să își plătească ratele și facturile.
Înainte de a carantina Timișoara, mai bine trimiteți vaccinuri pe măsura ratei de infectare și înăspriți acțiunile de control ale poliției. Doar atât pentru moment!”

Dar oare ce a făcut concret pentru timișeni în această perioadă domnul deputat Ben Oni Ardelean? Pentru că până acum știm…

Preluare foto: Ben Oni Ardelean (facebook)