Curajul nebun al unor parlamentari, consilieri și diverși agitatori din PNL Timiș a durat câteva ore. După ce duminică pe conturile de Facebook ale unor reprezentanți ai peneliștilor timișeni au fost postate strigăte de luptă la adresa primarului USR al Timișoarei, spre seară a fost rândul președintelui CJT, Alin Nica, să declanșeze atacul la Raed Arafat după decizia luată de șeful DSU de continuare a carantinei.

Dacă ar fi aterizat un cetățean de pe Lună și ar fi văzut virulența penelistă la adresa Guvernului ar fi avut senzația că PNL Timiș nu se mai află la guvernare. Dar așa…a fost vorba doar de praf în ochii oamenilor, care sunt tot mai obosiți de circul politic nonstop dintre PNL și USR. Care circ se suprapune peste măsurile luate în pandemie, ceea ce amplifică nervozitatea generală.

Atât președintele CJT, cât și primarul Timișoarei oferă un spectacol inutil pentru viața de zi cu zi a cetățenilor, care asistă la un război penibil între partide ce teoretic s-au aliat după alegeri pentru a aduce bunăstare Timișului. În fapt, e o cafteală în toată regula și o dispută pentru influență politică.


Pe de altă parte, PNL Timiș este târât în bătălia internă din partid, care e în plin avânt. Peneliștii din vest sunt împărțiți între Ludovic Orban, care vrea la viitorul congres să-și reconfirme poziția de președinte și Florin Cîțu, premierul actual, care vine tare pe turnantă și vrea să obțină prima poziție în PNL. Jocul ezitant al lui Alin Nica este într-un fel explicabil, deoarece în Timiș activează și Alina Gorghiu, senator, care chiar dacă nu are legătură directă cu județul, este influentă la nivel central și îl suține pe Cîțu, cel consiliat de soțul său, Lucian Isar.

Recent, surse din partid ne-au confirmat că inclusiv apropiații doamnei Gorghiu din Timiș care sunt de partea lui Orban au intrat în dizgrația acesteia. În acest context, este evident că pe liberalii timișeni îi interesează tot mai puțin zona administrativă și implicit problemele cetățenilor, fiind setați pe lupta internă, dar și pe meciul cu USR-Plus. După criza de independență avută de PNL Timiș aseară la adresa Guvernului, după ce ministrul de Interne, Lucian Bode, le-a transmis peneliștilor că i-a luat în vizor, astăzi am asistat la o declarație ridicolă din partea unui parlamentar din județ.

Claudiu Chira, deputat PNL, apropiat de Alin Nica, a declarat, în direct la Antena 3, că liberalii timișeni vor respecta deciziile de la centru, că nu sunt ‘haiduci” și a încercat să mute atenția spre problema vaccinurilor, lansând o enormitate. Chira a spus că în Timiș nu există nicio doză de vaccin! Sigur că drumul de la șefia Grădinii ZOO din Timișoara la Antena 3 live e destul de anevoios, așa că nu mai insistăm pe limbajul și exprimarea domnului Chira. Pe care timișenii îl știu în special ca cel care a “administrat” dezastrul de la ZOO…

Mai multe informații AICI

Preluare foto: link