Lucian Bode, ministrul de Interne, a comentat, în această dimineață, la Digi24, ultimele decizii privind carantinarea Timișoarei și a localităților limitrofe. Vă reamintim că, sâmbătă seara, pentru că nu s-au strâns voturi suficiente, Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Timiș a decis ieșirea din carantină a acestor localități. Ulterior, peste decizia CJSU a intervenit Raed Arafat, șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, care a emis, aseară, un ordin care prevede prelungirea carantinei cu încă trei zile.

Minstrul de Interne a precizat, pentru sursa citată, că nu își explică decizia autorităților locale de a nu mai introduce carantina, după ce rata de infectare cu noul coronavirus a crescut.

Eu sunt un susținător al descentralizării deciziei, e normal să ai autonomie în ce privește autonomia la nivel local”, a spus Bode, întrebat despre scandalul carantinării Timișoarei și a comunelor limitrofe.

Lucian Bode a mai afirmat că în prima ședință de Guvern se va discuta despre situația carantinei din Timișoara și se va lua o decizie.

E de neînțeles cum tu, Comitet Județean pentru Situații de Urgență decizi să carantinezi Timișoara la indice de aproximativ 7 și tu, același Comitet, decizi să ieși din carantină când e de peste 8. Cred că Guvernul va lua în discuție în prima ședință situația de la Timișoara și va lua o decizie. Este până la urmă o decizie tranzitorie ce a făcut DSU pentru cele 72 de ore. În prima ședință de Guvern vom avea în discuție situația de la Timișoara, vom avea o discuție cu prim-ministrul Florin Cîtu cu toți prefecții din țară”, a adăugat Lucian Bode.