Războiul intern din PNL a fost mutat, într-un mod iresponsabil, în mijlocul epidemiei care macină Timișoara. Așa cum am arătat în mai multe articole publicate aici, cetățenii din cel mai vestic județ al țării sunt victimele scandalurilor permanente care definesc actuala guvernare. Pentru congresul PNL din toamnă suferă comunități întregi, cele mai multe din Timiș.

Cel mai recent show oferit de peneliști a fost legat de decizia de carantinare a Timișoarei și a celor patru localități periurbane unde rata de infectare a trecut de 6. Cei din PNL au propus ca primăriile conduse de liberali să fie scoase din carantină, adică Moșnița Nouă și Ghiroda, deși în prima din comunele menționate rata de infectare a depășit 11. De aici a pornit un întreg scandal, în care a intrat și primarul userist al Timișoarei, Dominic Fritz, care s-a abținut de la vot.

Dezbaterea legată de carantinarea Timișoarei are la bază lupta din interiorul PNL. Alin Nica, președintele interimar al filialei, e depășit total de fenomen și se pare că s-a predat politic doamnei senator Alina Gorghiu, care îl sabotează pe Ludovic Orban acolo unde îl prinde. Semnul că bătrânul vulpoi politic Orban s-a prins de jocurile de la Timiș stă în declarațiile recente ale acestuia despre situația carantinării. Iată ce a afirmat președintele PNL, potrivit site-ului stiripesurse.ro:

„Exact aşa cum am prevăzut în reglementari. Fie la nivelul CJSU, fie la niveul CNSU, sau prin ordin al comandantului acţiunii, ceea ce s-a si întâmplat. În urma unei decizii în care nu s-a întrunit majoritatea calificată de două treimi la CJSU Timiş pentru prelungirea stării de alertă, comandatul acţiunii Raed Arafat a decis prelungirea cu trei zile. 

In ceea ce priveste carantina, carantina nu se instituie intr-o localitate numai pentru a reduce intrarile si iesirile din localitatea respectiva. Carantina se introduce si pentru a permite adoptarea in zona carantinata a unor masuri suplimentare de protectie sanitara astfel incat sa reduci rata de infectare, raspandirea virusului. Carantinarea simpla fara niste masuri suplimentare nu a generat intotdeanua cele mai bune efecte. Acolo Unde au fost luate masuri bine tintite, pe baza anlizei factorilor careu determinat cresterea nr de infectari, de rastauratne sau de la mall-uri, sau de la scoli sau de la alte scoli, s-au luat masuri, puteti urmari evolutia localitatilor carantinate, a declarat Orban pentru știripesurse.ro

Și premierul Florin Cîțu a criticat modul în care președintele CJT și primarul Timișoarei comunică. Mai mult, Cîțu a trimis săgeți și către parlamentarii de Timiș care au instigat la nerespectarea măsurilor de carantinare.

Preluare foto: link