Nu scăpăm de carantină. Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Timiș a decis, astăzi, prelungirea carantinei cu încă șapte zile pentru Timișoara și localitățile limitrofe Dumbrăvița, Giroc, Moșnița Nouă și Ghiroda.

Ședința CJSU a fost programată la ora 12.00 și a durat mai bine de două ore. În final, au fost 27 de voturi pentru prelungirea carantinei, șase abțineri și șase voturi împotrivă. Măsura intră în vigoare din această noapte, de la ora 00.00.

Printre cei care au fost împotriva instituirii carantinei s-a numărat Alin Nica, președintele Consiliului Județean Timiș, care a explicat presei, la finalul ședinței, că “din punctul meu de vedere, nu s-a schimbat nimic față de discuțiile pe care le-am avut în comitet acum două săptămâni. În consecință, mi-am menținut votul pentru că părerea mea e în continuare că această carantină este de formă și fără măsuri noi sau corectarea acelor greșeli pe care le-am văzut cu toții nu vom avea eficiență“.

Potrivit șefului CJ Timiș, sunt câteva modificări în noua hotărâre de carantinare zonală. Astfel, locuitorilor le este permisă ieșirea din casă după ora 22.00 dacă merg să se vaccineze, cu prezentarea dovezii privind programarea, s-au ridicat restricțiile orare pentru persoanele cu vârste peste 65 de ani, iar centrele comerciale vor fi deschise până la ora 21.00, în loc de ora 20.00.