Biroul Județean al USR Timiș a decis să o sancționeze pe Ana Munteanu, consilierul local care a intrat, la sfârșitul săptămânii trecute, cu jandarmii într-un restaurant din Timișoara pentru a demonstra că nu respectă măsurile impuse în perioada carantinei.

USR Timiș informează că în ședința de aseară s-a hotărât, cu unanimitate de voturi, ca Ana Munteanu să fie suspendată din calitatea de membru de partid pentru un an de zile, începând de astăzi, 26 martie, cu titlu de sancțiune. Această decizie a fost luată, transmite USR Timiș, “întrucât modul în care colega noastră a înțeles să acționeze nu reflectă voința noastră, ca organizație, și nici valorile pe care USR le promovează“.

Condamnăm cu fermitate violența verbală din mediul online, elementele de limbaj suburban și amenințările proferate la adresa colegei noastre în urma întâmplărilor de sâmbătă, 20 martie 2021. Indiferent de greșelile pe care le-a făcut, nimeni nu merită să fie supus unui astfel de tratament. Condamnăm, de asemenea, știrile false fabricate și promovate în jurul acestui subiect. În special pe cele care relativizează suferința victimelor regimului comunist. Considerăm că societatea în ansamblul ei are nevoie să respingă astfel de practici și să încurajeze propagarea adevărului. Știrile false sunt un flagel al lumii moderne, iar el trebuie combătut în toate formele sale. Colega noastră a făcut o eroare de judecată și a acționat într-o manieră neinspirată și inadecvată poziției de consilier local pe care o deține. Rolul ei, ca membru al Consiliului Local Timișoara, nu este să încerce să se substituie instituțiilor executive ale statului. Există organe competente pentru a urmări și a sancționa încălcarea regulilor. Trebuie să apelăm la acestea ori de câte ori aflăm de o nerespectare a prevederilor legale și să avem încredere că ele vor acționa potrivit legii“, a informat USR Timiș.