Noi restricții anti Covid-19 au fost stabilite, ieri, în urma ședinței de Guvern. Astfel, Raed Arafat, șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, a anunțat că magazinele se vor închide la ora 18.00 și intră în vigoare restricții de deplasare de la ora 20.00 acolo unde incidența este de peste 7,5 la mie, pe tot parcursul săptămânii. Potrivit șefului DSU, acolo unde incidența este de peste 4 la mie, aceste restricții se aplică doar în weekend.

Referitor la intervalul orar în care este permisă circulația: unde avem incidență peste 4 la mia de locuitori, de vineri până duminică circulația este permisă până la ora 20.00. Activitatea operatorilor economici este permisă până la ora 18.00. Revenirea asupra măsurilor atunci când scade rata de infectare sub 3,5. Dacă incidența depășește 7,5, măsurile sunt valabile pe toată durata săptămânii”, a declarat Raed Arafat.

În aceste condiții, noile măsuri se vor aplica și la Timișoara, unde rata de infectare era ieri de 8,43, astfel că circulația va fi interzisă după ora 20.00, iar magazinele se vor închide la ora 18.00 pe parcursul întregii săptămâni.

De asemenea, în județul Timiș sunt încă zece localități cu rată de infectare care depășește 7,5. Este vorba de Pădureni, Jebel, Orțișoara, Moșnița Nouă, Sânmihaiu Român, Giroc, Pișchia, Săcălaz, Mașloc și Mănăștiur.

Noile măsuri vor intra în vigoare în România începând de astăzi, după ce vor fi publicate în Monitorul Oficial.