Grindeanu îl ironizează pe deputatul PNL Ben Oni Ardelean

De câteva zile, deputatul PNL Ben Oni Ardelean a revenit în forță în spațiul public, ca urmare a apariției în presa locală a unor informații despre o academie de leadership politic, despre care parlamentarul a tot vorbit în campania electorală. La un simplu click pe site-ul respectiv putem observa cu ușurință prezentarea flamboaiantă a unor consilieri și directori ai stabilimentului de educație politică, însă nu e clar ce programe dezvoltă “academia”. Accesarea secțiunii “programe” este relevantă pentru orice persoană care are minime cunoștințe de utilizare a unui site. Dai click și nu se deschide nimic. Ne-am gândit că poate e o schemă, să pună la încercare răbdarea viitorilor cursanți.

Political Leadership Academy (Programs) link

Dacă trecem la secțiunea resurse e și mai interesant. Toate rubricile sunt în stadiul “work in progress”. Deși incredibilul proiect a fost lansat și prezentat mediatic la greu în campania electorală a anului trecut. De luni de zile însă…nimic!?

Link AICI!

Am spus că poate totuși oamenii lucrează încă și am verificat secțiunea “Board of Advisors”, unde “Chair of Board” este domnul Daniel Gabriel Olaru, un om de afaceri din Lugoj, despre care site-ul prestigioasei “academii’ ne spune că are cea mai securizată parcare de TIR-uri din România, fiind un exemplu chiar “pe Europa”, ca să folosim o expresie la îndemână. E firesc iată ca domnul Olaru să fie în conducerea unei academii de leadership politic. Redăm textul în engleză:

Mr. Gabriel became a leader in the field of secure parking for trucks in Romania, owing to one of the most secure parking areas for trucks from Europe.” Mai jos se arată că domnul Olaru are activități de succes și în domeniul aeronauticii, ceea ce evident că merită consemnat: ” The first free-corridor for drones – a segregated space for testing, school, and research in the area of UAV – was created as part of this air-mall project. More than that, in order to have trained personnel for the operations, Mr. Gabriel was the founder of the Max Ausnit Technological High School majoring in aviation.”

Urmașii fostului mare industriaș Ausnit au încercat în trecut să obțină prin retrocedare 11 000 de hectare de pădure în zona Nădrag, un subiect despre care presa a scris pe larg în urmă cu aproape un deceniu.

Mai multe detalii despre încercarea de a retroceda cele 11 000 de hecare AICI!


Deși nu există nicio legătură între proiectul ‘aviatic” și pădurile statului și cu atât mai puțin cu speța acestui articol, totuși sunt interesante toate încrengăturile mai vechi sau mai noi, inclusiv cu istoria marilor industriași și revenirea unor moștenitori în România.

Arest la domiciliu pentru afaceristul Florin Maran! In afacerea „Padurea Nadrag”, avocatul Directiei Silvice Timis a fost platit cu peste 50.000 de euro pentru a pierde procesul!” IMPACTPRESS (link)

Consilier al lui Nicolae Robu în trecut, director la academia lui Ben Oni Ardelean

Printre directorii “academiei’ se numără de exemplu și domnul Ciprian Trocan, fost consilier al domnului Nicolae Robu, în perioada în care acesta a fost primar. În așteptarea primelor programe, presa locală a început să speculeze de câteva zile. Iar pentru că subiectul a fost rulat anul trecut de domnul Ben Oni Ardelean și acum a revenit în presă, astăzi jurnaliștii prezenți la conferința susținută de primvicepreședintele PSD Sorin Grindeanu l-au întrebat dacă nu cumva i s-a propus și lui să fie lector la academia politică a penelistului. Răspunsul fostului prim-ministru, care în trecut a ocupat și funcția de ministru al comunicațiilor, a fost unul extrem de ironic:

Nu cred că mă înscriu în…nu sunt la nivelul acela de leadership propus de Ben Oni. Probabil că e prea înalt și nu îl ating”

Totuși, având în vedere amploarea promovării acestui proiect pe parcursul anului trecut, faptul că există și un consiliu științific, ne așteptăm la derularea unor ample programe de pregătire în domeniul leadershipului politic, fiind de așteptat ca de aici să apară adevărați lideri ai națiunii române, urmând evident exemplul inițiatorului proiectului, domnul deputat Ben Oni Ardelean.

“Cum isi abureste PNL Timis alegatorii?! Senatorul PNL, Ben Oni Ardelean, zice ca actualul viceprimar PNL, Dan Virtosu e nou in politica!” GIROCEANUL-CHISOZEANUL (link)

Până atunci, îi recomandăm domnului deputat Ardelean să ia exemplu de bune practici de la domnul Cristian Diaconescu, diplomat de carieră, fost ministru, fondator al unei academii politice care chiar funcționează. La care te poți înscrie și beneficia de programe reale de pregătire. Motto-ul proiectului girat de domnul Diaconescu este “Cunoaștere și Adevăr”. Amin!

Preluare foto: link & link