Timișul, sub nivelul mării la capitolul politic

26.10.2020
Am avut mai multe conversații cu Dominic Fritz în ultimele zile. Am decis împreună să prelungim perioada de negociere în speranța că vom ajunge la o înțelegere între PNL și USR PLUS despre majorități stabile și asumate atât în Consiliul Județean cât și în Consiliul Local. Suntem conștienți de responsabilitatea mare cu care timișorenii și timișenii ne-au încredințat în 27 septembrie și hotărâți să transformăm Timișoara și Timișul împreună’, a scris Alin Nica, președintele PNL Timiș și al CJT, pe pagina sa de Facebook pe data de 26 octombrie 2020. În același timp, Fritz a postat un mesaj similar.

TION (link)

Dincolo de stupidul situației de atunci, unde se află azi Timișoara?

Pe data de 8 martie 2021, Alin Nica i se adresează primarului Timișoarei, nu pentru a-i adresa urări de primăvară, cum poate ar fi speculat cârcotașii, ci pentru a-l ataca. Într-o declarație de presă, președintele Consiliului Județean Timiș a afirmat, potrivit Digi24.ro:
De la preluarea mandatului de primar până azi, Dominic Fritz nu a avut loc nici măcar o singură întrunire a CLSU Timişoara în care să se discute şi să se stabilească şi să se aprobe un plan adaptat de măsuri anti-COVID. Primarul Dominic Fritz este responsabil de convocarea CLSU. Dacă CLSU nu reacţionează, atunci ce să ne aşteptăm la măsuri de protejare a economiei locale, de informare şi conştientizare a cetăţenilor privind pericolul. (…)  Solicit autorităţilor locale din Timişoara un plan de limitare a chinului pentru oameni şi firme (…). Trebuie să le arătăm oamenilor că există speranţă şi chiar dacă nu sunt atribuţiile mele, lansez o mână întinsă şi arăt că sunt soluţii ce pot fi aplicate pentru a reduce gradul de infectare, dar pentru aceasta trebuie implicare maximă a primarului Timişoarei”,

DIGI24 (link)

Acum câteva zile, pe 21 martie, primarul Timișoarei, Dominic Fritz, a postat pe pagina sa de Facebook următorul text:

“Îmi pare rău de incertitudinea prin care timișorenii au trecut în acest weekend și am un respect uriaș pentru eforturile până la limită pe care mulți le fac pentru a răzbi în aceste vremuri.

Carantinarea zonei metropolitane Timișoara este necesară pentru a preveni un colaps, altfel iminent, al sistemului sanitar. Alte variante de a opri creșterea rapidă a ratei de infectare din păcate nu există.

Propunerea DSP de ieri de a continua carantinarea doar pentru o parte din zona metropolitană era ilogică și de neexplicat. Politizarea carantinării aici, la Timișoara, a dus la blocajul din CJSU și de aceea decizia a fost luată de către Guvernul României, prin ordinul secretarului de stat Raed Arafat. Salut hotărârea de a continua carantina în forma în care CJSU a argumentat-o și decis-o acum două săptămâni, pentru Timișoara și toate cele 4 comune periurbane.

Am atras atenția ieri că modul în care se iau deciziile privind carantinarea este viciat și lipsit de asumare. Îl susțin pe ministrul Vlad Voiculescu în inițiativa lui de modificare a algoritmului de carantinare: măsurile luate trebuie să fie clare, logice și predictibile.

Acum este nevoie să ne concentrăm toate forțele pe o campanie puternică de vaccinare. De poimâine, în Timișoara vor funcționa toate centrele de vaccinare și cu dozele noi vom deschide 20 fluxuri în plus față de cele existente. Tot marți voi prezenta două proiecte pilot, împreună cu Ministerul Sănătății, care ne vor permite să accelerăm și mai mult viteza de vaccinare și testare.

În același timp, avem nevoie urgent de un program național de susținere pentru afacerile afectate de măsurile de carantinare. În curând vor fi și alte localități în aceeași situație și suntem datori să susținem economia cu măsuri care ajută rapid.

Dezbinarea pe care o vedem în acestă pandemie este dureroasă, dar nu am nici un dubiu că, după ce se va termina, și se va termina, ne vom regăsi unii pe ceilalți în proiecte care ne duc înainte’, a scris Fritz.

În acest vacarm politic se desfășoară așa-zisa administrare a județului și a municipiului. Niciodată, Timișul nu a trăit rușinea unor politicieni atât de slabi, dezorientați și mai ales decuplați de la interesul general. Ce se întâmplă în relația dintre partenerii de coaliție de guvernare locală și națională e mult sub nivelul penibilei guvernări de tristă amintire CDR. Atunci, peneliștii se contrau cu penețecediștii, tot un joc stupid, între personaje subțiri, mânate doar de orgolii și vanități. Avantajul CDR a fost că nu existau rețelele de socializare, televiziuni de știri abia se inventau, iar populația a crezut multă vreme în mitul “țapului ” bun de la Cotroceni, în premierul cu ochelari strâmbi care ne trimitea să învățăm să pescuim și în poveștile despre anticomunism vândute de tot felul de securiști sau urmași ai unor turnători ai securității.

Fiecare cu circarul lui

Zilele trecute, în fierbințeala carantinării Timișoarei, useriștii au ajuns de râsul internetului, după ce o doamnă consilier exaltată a trimis “sub acoperire” niște personaje care au consumat fără să plătească bere, cafea și ceai într-un restaurant aparținând unui hotel, după care aceeași femeie useristă a chemat jandarmii la locul faptei, a transmis live scandalul, iar ce a urmat se știe.

VOCEATIMISULUI (link 1)

Doamna a fost linșată mediatic, ulterior fiind lăsată din brațe chiar de colegii de partid. Caractere alese!

În același timp, peneliștii, mai hârșiți în combinații și diversiuni, au scos și ei în stradă cozile de topor, le-au dat suport pe paginile de Facebook cu trafic mare controlate de oamenii de partid și au provocat jandarmii.

VOCEATIMISULUI (link 2)

Jocuri ieftine pe seama sănătății și nervii timișenilor. În timp ce spitalele sunt asaltate la propriu de bolnavi, infectați cu noul virus gripal, iar multe afaceri locale sunt puse pe butuci, useriștii și peneliștii fac jocuri de doi bani, folosindu-se de personaje cu tulburăr serioase de comportament și personalitate.

Dar oare PSD ce face, în calitate de partid de opoziție, care întâmplător a și câștigat alegerile la nivel național? Ce să facă? Pe moment, “ține lumânarea”, iar unii spun că pe la București sunt lideri care vor la guvernare. Ceea ce ar însemna un dezastru definitiv pentru PSD și un colac de salvare pentru domnul Klaus Iohannis și PNL. Sigur că nu ar fi prima dată…

Preluare foto: Facebook