Situația a părut să fie favorabilă pentru Red Bull, încă din sesiunea de teste, însă cea mai bună comparație cu Mercedes, se poate face doar într-un weekend de cursă. Astăzi, Max Verstappen a dat peste cap clasamentul, impunându-se detașat în fața Săgeților Argintii. Hamilton va pleca duminică de pe poziția a doua, după ce a rămas la 0.388s în urma olandezului, în Q3. Să nu uităm, de asemenea, că Verstappen a fost în fruntea plutonului în toate cele trei sesiuni de antrenamente.

Ferrari se prezintă într-o formă mai bună. Carlos Sainz și Charles Leclerc au obținut primele două poziții în Q2. Monegascul va lua startul din linia a doua, alături de Bottas, în timp ce spaniolul va porni de pe 8, din spatele fostului coechipier de la McLaren, Lando Norris.

A fost o zi foarte bună și pentru AlphaTauri. Pierre Gasly a încheiat calificările pe 5, iar Yuki Tsunoda, a impresionat (a urcat pe poziția a doua, în Q1, după un tur uimitor), deși nu a reușit să ajungă în Q3, în urma alegerii nefericite de pneuri.

McLaren a avut un ritm bun, atât în antrenamente, cât și în calificări. Britanicul Norris s-a impus în fața coechipierului mai experimentat în FP1, FP2 și FP3, însă Ricciardo va lua startul duminică, de pe poziția a 6-a, iar Lando Norris de pe 7.

Alonso este cel care a reprezentat brandul Alpine în Q3 și a încheiat pe 9, în timp ce coechipierul său Esteban Ocon, nu a reușit să treacă de Q1. Francezul a rămas pe poziția a 16-a. În același timp, o situație similară s-a văzut și la Aston Martin, unde Stroll a completat top 10, iar Vettel a rămas pe 18.

Sergio Perez a fost foarte aproape de Q3, la fel ca Tsunoda, avea chiar și ritmul necesar, însă pneurile medii nu l-au avantajat. Majoritatea piloților au optat pentru soft-uri.

Nu a fost un debut extraordinar pentru Mazepin (P20). Acesta a controlat cu greu monopostul Haas, rotindu-se pe circuit de două ori în Q1, ultima dată, chiar înainte de finalul sesiunii. Din cauza lui a apărut steagul galben, în primul viraj, forțându-i pe alții să încetinească. Printre cei afectați în mod special de incidentul rusului se numără Ocon și Vettel.

După cum am fost deja obișnuiți, a existat o diferență vizibilă între piloții Williams. Russell (P15) a ajuns și de această dată în Q2, în timp ce Latifi a rămas pe 17, în fața lui Vettel și a lui Mick Schumacher. Alfa Romeo nu a trecut cu niciunul dintre monoposturi de cea de-a doua sesiune de calificări. Raikkonen a ajuns pe 14, în timp ce Giovinazzi a urcat pe poziția a 12-a.

În final, a fost o adevărată luptă în fruntea plutonului, mai ales între Red Bull și Mercedes, dar Verstappen a fost cel care a obținut cel de-al patrulea pole din carieră. Deși Ferrari a întâmpinat o problemă tehnică pe monopostul lui Sainz în Q2, a demonstrat că ar putea reveni în bătălia pentru titlu, cu actualul duo.

Preluare foto https://www.facebook.com/Formula1/photos/2063409067149398, https://www.facebook.com/Formula1/photos/2063450750478563, https://www.facebook.com/MercedesAMGF1/photos/10158355954042411