Consiliul Județean Timiș a trimis, astăzi, împreună cu primăriile Moșnița Nouă și Bucovăț, un memoriu Ministerului Transportului prin care îi cere să revizuiască traseul pentru viitoarea autostradă Timișoara – Belgrad. Reprezentanții celor trei instituții sunt nemulțumiți de faptul că acest traseu trece prin casele localnicilor și susțin că a fost realizat după hărți vechi.

Noi vrem să ducem traseul pe varianta corectă, dorită de oameni, și să fie o variantă viabilă, sănătoasă și posibil de pus în aplicare. Au venit foarte multe nemulțumiri din rândul populației. Noi am analizat la nivelul CJ Timiș, timp de o săptămână, tot ce înseamnă acest traseu. Am descoperit niște probleme în caietul de sarcini. Varianta viabilă și sănătoasă este pe partea de est a Timișoarei, nicidecum pe partea de vest. Varianta pe partea de este este mai scurtă, mai accesibilă. (…) Nu s-a respectat caietul de sarcini, nu s-au convocat toate UAT-urile impactate. Ne dorim să stabilim încă de la început un traseu care să nu fie blocat. Ne dorim să corectăm această aberație și să mergem cu culoarul sănătos și viabil încă de la început. Astăzi, noi cei de la Consiliul Județean Timiș, vom depune un memoriu la Ministerul Transporturilor prin care le solicităm să revizuiască această etapă 1 a analizei, îi solicităm să vină în teren la fața locului să vadă traseele propuse. Suntem deschiși să le stăm la dispoziție cu tot ce înseamnă sprijin tehnic sau de orice natură de la consiliul județean spre a găsi varianta cea mai optimă„, a declarat Alexandru Preoteasa, vicepreședinte al Consiliului Județean Timiș, astăzi, în cadrul unei conferințe de presă.

De asemenea, Florin Bucur, primarul comunei Moșnița Nouă, prezent în cadrul conferinței de presă, a afirmat că traseul propus trece prin locuințele oamenilor.

Noi am depus deja către Consiliul Județean Timiș un memoriu care are o anexă unde au semnat inclusiv toți consilierii locali din diferite formațiuni politice. Ne interesează foarte mult să discutăm de o variantă bună, iar asta nu e deloc o variantă bună. Este foarte important să înțelegem că traseul pe care acum noi îl urmărim trece prin locuințele oamenilor. Este un traseu care a creat foarte multă panică în comunitatea noastră. Cineva spunea că acest culoar poate fi mutat într-o lățime de 100 metri. Indiferent cum am duce-o noi în această lățime, tot ar afecta casele și locuințele. Sunt foarte multe PUZ-uri deja aprobate pe acest traseu. Sunt multe locuințe deja autorizate, construite și intabulate. Sunt sute de astfel de locuințe locative. Nu putem agrea acest traseu, acel culoar trece prin casele oamenilor„, a explicat Florin Bucur.

Totodată, Gheorghe Pop, primarul comunei Bucovăț, a precizat că „am fost în teritoriu și oamenii sunt foarte revoltați. Și noi am depus un memoriu semnat de 100 de cetățeni. Acest traseu trece prin patru case, pe teritoriul comunei noastre, și pe lângă alte 70, afectând clar structura de rezistență. Trebuie să găsim o altă variantă care să nu le pericliteze casele și sănătatea. Aștept ca Ministerul Transporturilor să propună o altă variantă care să nu ne afecteze comunitatea„.