Valul de proteste care a încins țara este canalizat ușor, ușor spre USR. Deși PNL conduce guvernul prin premierul care nu ia prizonieri, Florin Cîțu, specializat în atacuri la moneda națională, tot concertul de ură al oamenilor care nu mai suportă haosul creat de actuala coaliție e direcționat spre Uniunea Salvați România. Sigur că USR are un ministru catastrofal al sănătății și o garnitură de parlamentari care în afară de circ nu prea știu să facă altceva…dar responsabilitatea guvernării aparține întâi PNL și apoi useriștilor.

De fapt, artizanul acestei guvernări de tipul „tusea și junghiul” este domnul Klaus Werner Iohannis, întâiul schior al țării, copil răsfățat al unor multinaționale și girantul activităților forestiere ale grupului Schweighofer, omul de campanie al PNL.

Revenind la proteste, dacă ne uităm la ce se întâmplă în Timișoara constatăm că furia oamenilor care ies în stradă este îndreptată către primarul Dominic Fritz, care dovedește o inabilitate reală în gestionarea situațiilor de criză. Fritz se comportă fix ca în campania electorală, unde s-a descurcat extraordinar, însă administrarea unui oraș mare, în plină pandemie, nu se poate face pe Facebook. Mai mult, în asemenea situații comunicarea trebuie să vină după fapte și acțiuni clare. În plus, USR Timiș s-a confruntat și cu scandalul uriaș generat de consiliera paukeristă Ana Munteanu, care s-a transformat într-un subiect viral la nivel central, din cauza proastei gestionări a situației.

Acum, Fritz a intrat în siajul perfid al PNL Timiș, care a devenit o voce a demagogiei pure. Chiar dacă oamenii sunt sătui de măsurile de carantinare, mai ales din cauza lipsei de perspectivă și bâlbelor guvernamentale, atitudinea președintelui CJT, Alin Nica, intră clar în categoria ipocriziei politice.

Nica este șeful PNL Timiș și capul administrației județene, însă el comentează precum un ziarist de pe margine, fără să vină cu soluții clare, măsurabile. Se dă aliat cu reprezentanțiui HORECA, dar ce face concret? Critică măsurile guvernamentale, dar el reprezintă în județ puterea. Însă, pe fondul emoției colective din prezent, genul ăsta de atitudine prinde, iar ceea ce se întâmplă la Timișoara e o dovadă certă în acest sens. Dacă privești de la distanță ai senzația că PNL Timiș este în opoziție totală și că județul și orașul sunt conduse doar de USR, în speță de Dominic Fritz.

Sigur că acest lucru este posibil și din cauza comunicării proaste, puerile a useriștilor, care au ajuns să fie băgați în corzi tocmai în mediul on-line, acolo unde se simțeau atât de bine. Evident când erau în opoziție, la fel cum pare că se află acum PNL Timiș.

Preluare foto: link