Dominic Fritz s-a răzgândit. Primarul Timișoarei a declarat, astăzi, în cadrul unei conferințe de presă, că nu mai este de acord cu carantinarea orașului. Asta pentru că, susține edilul-șef, Guvernul s-a hotărât și a impus noi restricții anti-Covid. Mâine are loc ședința Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Timiș, în care se va lua o decizie privind prelungirea carantinei în Timișoara și în localitățile limitrofe.

Din câte știu, se lucrează la această analiză de către DSP, care trebuie avizată de INSP și care va face o recomandare pentru sau împotriva carantinării. Eu am spus săptămâna trecută, înainte să existe o direcție clară de la nivel național despre ce fel de restricții sunt necesare, că prelungim doar pentru șapte zile carantina, tocmai pentru că mă aștept ca Guvernul României să își clarifice direcția strategică în care vrea să meargă. Aceste decizii au fost luate și în acest context eu, personal, nu văd de ce ar fi benefic să amestecăm acum măsura carantinării cu alte măsuri, unele sunt și mai stricte decât carantina. Cred că asta duce la o confuzie care nu este productivă. Din punctul meu de vedere, cu restricțiile naționale în vigoare pentru municipii cu rată de incidență peste 7,5 la mie, Timișoara se încadrează în această categorie și cred că aceste restricții sunt clare, unitare și nu are rost să le amestecăm cu continuarea măsurii carantinării. Asta va fi poziția mea în CJSU, dar eu nu cunosc încă recomandarea făcută de DSP, argumentele care ar putea să fie aduse pentru continuarea carantinării„, a afirmat Dominic Fritz.

Primarul Timișoarei a comentat și ultimele două proteste din oraș anti-carantină și împotriva restricțiilor naționale, manifestanții venind chiar și în fața locuinței sale, susținând că aceste acțiuni au fost „deturnate spre naționalism, xenofobie și antisemitism”.

Eu am primit semnale de la medici din Timișoara, de la intelectuali publici care au apărut pe liste. Sunt îngrijorați. Vecinii mei sunt îngrijorați, vecini ai căror nume au fost făcute publice și care nu au o altă vină decât să locuiască în același imobil cu mine. (…) Nu există o protecție permanentă pentru imobilul în care stau, momentan, dar avem camere video. (…) Nu voi tolera niciun fel de amenințări, nici la adresa mea, nici la adresa altora și nu voi ezita eu, personal, să fac chiar și plângeri penale, dacă vorbim despre cazuri penale„, a adăugat Dominic Fritz.

De asemenea, întrebat dacă a vrut să-și dea demisia din funcția de primar, Dominic Fritz a răspuns că aceste informații sunt false. „Presupun că vin de unii care visează că o să revină în curând la butoane. Asta nu este cazul, eu sunt primarul Timișoarei, voi fi primarul Timișoarei, voi candida în 2024 să fiu primarul Timișoarei și sunt concentrat să fac ceea ce trebuie pentru ca acest oraș să-și atingă tot potențialul în care cred cu toată tăria. Ăsta este focusul meu și nu m-am gândit în absolut nicio secundă în ultimele luni să renunț la această misiune, pentru că iau foarte în serios încrederea pe care am primit-o„, a precizat edilul-șef.