Anunț important făcut de Dominic Fritz, în cadrul conferinței de presă de la sediul Primăriei Timișoara. Edilul-șef a afirmat că a fost lansată, astăzi, licitația publică pentru achiziția serviciilor de proiectare pentru podul Solventul, care va fi realizat peste Bega, dar și pentru o nouă stradă care va fi amenajată în zona Gării.

Mă bucur că astăzi am demarat achiziția serviciilor de proiectare pentru podul Solventul, conexiunea între str. Gării – B-dul Dâmbovița. Este un proiect major care va conecta, în sfârșit, partea de nord și de sud a orașului pe partea de vest și va însemna, în primul rând, un nou pod peste canalul Bega. Cred că primul pod nou de după Revoluție. Va fi construcția unui drum nou, cu două benzi pe sens, cu linie de tramvai în mijloc, care va veni în prelungirea căii Bogdăneștilor, care va merge prin pasajul Solventul, unde așteptăm proiectul tehnic ca să dăm drumul la execuție la pasaj, și până în B-dul Dâmbovița, apoi un nou pod peste canalul Bega, lărgirea B-dului Dâmbovița până la intersecția cu str. Ion Barac. Pe toată lungimea drumului și podului vor fi piste și trotuare late. Acest proiect este unul ambițios, care va asigura închiderea inelului IV de circulație în zona de vest, ceea ce va schimba foarte mult felul în care va putea să funcționeze traficul în Timișoara. Asta împreună cu pasajul Solventul„, a explicat Dominic Fritz.

Valoarea totală a investiției se ridică la aproape 80 de milioane de lei, iar termenul pentru finalizarea studiului de fezabilitate și al proiectului tehnic este de 210 zile.

Acum suntem în faza de proiectare. Deci, cu această licitație căutăm un proiectant pentru acest pod și acest drum și momentan achităm suma din bugetul local, dar o vom recupera ulterior din fonduri europene. Termenul pentru SF și PT este de 210 zile, în trei etape, care includ și obținerea autorizației de construire„, a detaliat primarul Timișoarei.

Dominic Fritz speră ca podul Solventul și noua stradă să fie finalizate până în anul 2024.

Foto: Forum RATT